Skip to content
Politică

Dacian Cioloș: Vom face tot ce ține de noi să fim pe listă la alegerile europarlamentare

Fostul premier Dacian Cioloş a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Timişoara, referindu-se la decizia BEC care a respins alianţa USR PLUS, că suntem din păcate aproape în situaţia Rusiei, unde şeful suprem decide cu de la el putere cine are dreptul şi cine nu are dreptul să participe la alegeri. Cioloş a spus că partidele îşi aleg conducerile şi notifică Tribunalul, iar perioada în care acesta face modificările în Registrul partidelor poate fi lungă.

„Considerăm că este o decizie injustă a BEC, în baza unei interpretări care e dusă la limita interpretării legii. Şi considerăm că e injustă pentru că am făcut toate demersurile legale pentru ca alianţa să fie înregistrată. Ambele partide au conduceri alese statutar, fiecare din cele două partide au notificat conform legii. din punctul nostru de vedere, atâta timp cât am înregistrat partidele conform legii şi partidele şi-au ales structurile de conducere pe baza statutului. (…) Asta dovedeşte că dl Liviu Dragnea, care e din ce în ce mai convins că nu va putea câştiga alegerile în mod normal şi legal, se foloseşte de toate tertipurile pentru a încerca să influenţeze rezultatul alegerilor şi decizia românilor având opţiuni de a alege. Suntem, din păcate, aproape în situaţia Rusiei, unde şeful suprem decide cu de la el putere cine are dreptul şi cine nu are dreptul”, a declarat Cioloş, scrie news.ro.

El a spus că USR şi PLUS au încredere în justiţie, că ICCJ va lua decizia justă, pentru că din punctul lor de vedere legea a fost respectată.

„Vom face tot ce ţine de noi pentru ca această alternativă politică să existe în continuare şi să fim pe listă la alegerile europarlamentare. Vom găsi formula prin care să putem să candidăm ambele partide”, a mai declarat Cioloş.

„Ştiaţi că dl Vadim Tudor, care e decedat de ani de zile, e preşedintele PRM în scris în registru?”, a mai precizat liderul PLUS.

„Mâine avem la Timişoara prevăzut un eveniment. Destinul ne aduce la Timişoara, oraş martir, care s-a scuturat de comunism înainte ca întreaga ţară să o facă. E momentul să ne scuturăm şi noi de dragnism şi de pesedism, prin vot. Vrem să găsim la Timişoara formula prin care să oferim alegătorilor posibilitatea să ne vozete”, a declarat de asemenea Dacian Cioloş. Înscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR – PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă de Biroul Electoral Central.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *