Skip to content
Politică

Dacian Cioloș: „Vom găsi calea de a colabora cu USR”

hotnews.ro

Dacian Cioloș, fostul premier tehnocrat al României, a vorbit despre consolidarea partidului Mișcarea România Împreună (RO+), despre relația cu celalte partide, precum și despre posibilia sa candidatură la alegerile prezidențiale din 2019.

Într-un interviu acordat Adevărul.ro, Cioloș a spus că în perioada în care a fost mai mult absent de pe scena politică a muncit pentru a aduna oamenii potriviți cu care să formeze Platforma România 100, atrăgând atenția asupra importanței implicării societății civile în politică, spunând că nu vede „s-ar putea reforma clasa politică fără implicarea societăţii civile şi a antreprenorilor„.

Fostul premier a vorbit și despre motivele pentru care a decis să nu se implice în niciun partid politic existent, el spunând că nu aleargă după funcții și că preferă să se simtă bine în politică.

„Unora le e greu să înţeleagă: nu mă interesează funcţii, nu mă interesează să ajung la putere cu orice preţ. Vreau să mă simt bine în politică, vreau să mă simt în largul meu, vreau să rezonez cu oamenii, vreau să construiesc de la bază. Din momentul în care am lansat Platforma România 100, nu se mai punea problema unde să merg, pentru că acesta este proiectul. Sunt foarte mulţi oameni care aşteaptă decenţă, onestitate, profesionalism, apropiere de idealurile lor, cred că partidele politice trebuie să se uite la aceste aşteptări, nu doar să răspundă cu o creştere de salariu. 60% din votanţi nu ies la vot.”, a spus Cioloș.

Legat de relația cu USR, Dacian Cioloș spune că a purtat discuții privind o posibilă colaborare, însă s-a concentrat mult mai mult pe Platforma România 100. Totuși , el nu exclude posibilitatea cooperării pe viitor a Mișcării RO+ cu USR, apreciind faptul că „USR are resurse în interior pe care nu le-a valorificat încă”.

Citiți interviul integral cu Cioloș AICI.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *