Skip to content
Politică

Daciana Sârbu cere sancţionarea unui coleg din PE

Eurodeputatul Daciana Sârbu a solicitat joi Comisiei Europene să adopte măsuri concrete şi o atitudine fermă de condamnare a atacurilor europarlamentarilor extremişti la adresa românilor şi a României, relevă un comunicat de presă al delegaţiei europarlamentare social-democrate române.

Într-o interpelare adresată executivului comunitar, Daciana Sârbu invocă exemplul Marine Le Pen, care „nu iroseşte niciun prilej pentru a defăima România şi cetăţenii români, în special când este vorba de imigranţii români din Franţa„, informează romaniatv.net.

În acest sens, Comisiei Europene i-au fost solicitate măsuri pentru a descuraja mesajele extremiste care afectează proiectul european şi care vin chiar din interiorul instituţiilor europene.

Daciana Sârbu aminteşte de îngrijorările provocate de discursurile cu caracter antieuropean ale unor europarlamentari, construite pentru a servi intereselor acestora în contexte electorale naţionale, dar care au un efect profund distructiv la nivelul UE.

Ea citează mai multe mesaje publice susţinute de Marine Le Pen, în care preşedinta Frontului National cataloghează Uniunea Europeana drept „profund dăunătoare”, „un monstru antidemocratic” pe care vrea să îl „distrugă”. „Vreau să fac orice pentru a stopa integrarea europeană”, afirma Le Pen într-un interviu, iar o declaraţie de presă a partidului sau arăta că „deschiderea totala a pieţei muncii pentru cetăţenii romani şi bulgari este o aberaţie”.

Daciana Sârbu mai cere CE să se pronunţe şi în privinţa „statutului inferior” al cetăţenilor romani şi bulgari, sugerat explicit de mesajele unor europarlamentari extremişti precum Marine Le Pen şi Nigel Farage, conform sursei citate.

 

1 comentariu la “Daciana Sârbu cere sancţionarea unui coleg din PE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *