Skip to content
Politică

„Daddy” Dragnea îl transformă pe Grindeanu în ţintă, ca să mascheze MAZILIREA lui Tudorel Toader. Culisele afacerii EXCLUSIV

cotidianul.ro

Semn că Liviu Dragnea e hotărât să tranşeze curând conflictul cu Sorin Grindeanu, tot mai mulţi lideri pesedişti se îngrămădesc să sară la beregata premierului (după ce sezonul de „vânătoare” a fost „deschis” de tandemul „Daddy”-Gabriela Firea), pe care-l vor dus de la Palatul Victoria.

Potrivit surselor PSnews.ro, întregul conflict este stârnit şi întreţinut în mod artificial de Dragnea, eventuala debarcare a lui Sorin Grindeanu – personaj uşor manevrabil şi dependent, la propriu, de capriciile atotputernicului „Daddy” – având, în principal, miza de a deturna atenţia publică de la adevăratul obiectiv al conducerii PSD: remanierea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi mutilarea discreţionară a Codurilor penale, în „spiritul” OUG 13.

La cheremul lui „Daddy”

Transformarea lui Grindeanu într-o ţintă ferventă a propriului partid – acţiune coroborată cu scoaterea acestuia drept ţap ispăşitor pentru „sabotarea” mult trâmbiţatului program de guvernare (în condiţiile în care nici Tony Blair nu l-ar fi putut implementa, dat fiind realităţile româneşti) – vizează menţinerea unui aşa-zis scandal la vârful PSD, care s-ar putea solda cu înlocuirea lui Grindeanu de la Palatul Victoria, în funcţie de hotărârea finală pe care o va lua Dragnea în cursul săptămânii viitoare.

Tudorel Toader, adevărata ţintă

Dacă până în urmă cu două săptămâni şeful PSD era tentat să-l remanieze pe Tudorel Toader „la pachet” cu alţi patru-cinci exponenţi ai Cabinetului (personaje periferice în aritmetica formulei guvernamentale), tocmai pentru a salva aparenţele unei maziliri cu adresă, Dragnea e tentat acum să lărgească perspectiva recosmetizării, mergând până la eventuala demitere a lui Grindeanu (cu sau fără scandal) fapt ce ar minimiza, ca impact public, descotorosirea de Tudorel Toader.

Nemulţumirile lui Dragnea

Faptul că Toader a ieşit la rampă şi a anunţat că e de acord cu introducerea unui prag pentru infracţiunea de abuz în serviciu (unul dintre principalele deziderate ale PSD) nu schimbă cu mult datele problemei, întrucât Dragnea e conştient că nu îşi va putea impune (la modul discreţionar) exact „pragul”  dorit şi, totodată, ştie că o dezbatere publică reală privitoare la această chestiune spinoasă s-ar putea derula de-a lungul a luni de zile, or şeful PSD nu are timp de pierdut. În realitate, „Daddy” Dragnea  se află într-o cursă contra cronometru în raport cu Dosarul „Bombonica” şi nu-şi poate permite „luxul” unor dezbateri publice reale.

Toader – numitorul comun al scenariilor

Momentan, Dragnea şi liderii de la vârful PSD analizează scenarii privitoare la debarcarea lui Grindeanu. Dacă premierul se va opune unei eventuale solicitări în acest sens, şase-şapte miniştri sunt gata să se retragă din Guvern, la cel mai mic semn al lui „Daddy”, pentru a forţa prăbuşirea lui Grindeanu. În toate variantele de lucru, ministrul Tudorel Toader se află în topul celor vizaţi de ramaniere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *