Skip to content
Opinii & Analize

Daddy Flaușatul: bolovan de gâtul PSD și păpușar al baronilor roșii

Atotputernicul și călăuzitorul roșilor pe pământ mioritic – deja celebrul “Daddy” Dragnea-Flaușatul – a început să atârne tot mai greu de gâtul PSD-ului. Mai abitir ca bolovanul atașat pe grumazul celor condamnați la înec, personajul cu pricina face viața grea partidului-stat. Până și fanaticii PSD-ului, care digeraseră chiar și ordinele lui Dragnea  de tipul “membrii PSD au voie la păreri proprii doar în baie”, își pun astăzi semne de întrebare. Iar istoria ne-a învățat că în momentul în care supușii încep să aibă dubii, apare în mod natural declinul și decăderea oricărui lider.

Fară să fii un specialist în PSD, nu poți să nu observi cum simpla apariție a lui Liviu Dragnea în spațiul public schimbă radical interesul opiniei publice. Chiar și mass-media mai puțin ostile guvernării profită de aparițiile boss-ului social-democrat, pentru a-i adresa întrebări legate de compania TelDrum, de stadiul dosarului său, de afacerile cu porci, de plecările în destinații exotice, de partidele exclusiviste de pescuit, de vila din Teleorman sau, mai nou, de blaturile sale cu Sistemul, devoalate de fostul său asociat, Victor Ponta.  Despre realizările guvernării (care, deși poate sunt încă prea puține, pot fi și ele trecute în revistă) se vorbește tot mai rar. Până să amintească Dragnea de studenții care călătoresc azi gratis cu trenul, de pensionarii cu venituri mai mari sau despre sporurile salariale din sistemul de stat, omul e copleșit cu întrebări despre el însuși și problemele sale.

Explicațiile pe care e nevoit liderul PSD să le tot dea nu apar dintr-o plăcere sadică a ziariștilor de a-l pune în dificultate. Doar că interesul celor care consumă presă în România crește zilnic față de enigmele care se ascund în spatele acestul personaj. Iar presa e obligată să servească publicului meniul dorit.

Conștient probabil de faptul că baronii din cavaleria sa i-ar putea cere la un moment dat socoteală pentru asta, Daddy le dă de lucru. Sau mai exact îi încaieră între ei. Lui Bădălău de la Giurgiu îi execută oamenii de la Transporturi cu mâna lui Mihai Tudose, pe Țuțuianu de la Dâmbovița îl lasă fără portofoliu în favoarea lui Ciolacu de la Buzău. Iar sursele spun că nici Stănescu de la Olt n-ar mai fi în grații ca pe vremuri, în vreme ce Olguța Vasilescu de la Dolj e lăsată întenționat să-și rupă gâtul pe un pachet de legi într-o luptă la baionetă cu sindicatele.

Pe fondul acestor lupte surde, actualul bufon de stânga, Victor Ponta, iese la rupere, într-o tentativă sinucigașă de a-l detona pe Flaușat. Confesiunea fostului premier – care în orice țară chiar și semi-civilizată s-ar fi lăsat cu o citație măcar ca martor la parchet – îl aruncă pe Dragnea în ghearele propriilor supuși. Tradus pe înțelesul maselor roșii, autodenunțul lui Ponta sună cam așa: “În vreme ce voi vă luptați ca bezmeticii cu statul de drept și vă culcați cu spaima flagrantului în fiecare seară, eu și Liviu făceam blaturi cu serviciile, ca să fim siguri că nu intrăm la pușcărie!” Ce avea Dragnea de oferit în acele vremuri celor care împărțeau justiția e simplu: însuși PSD-ul! Adică partidul clădit, cu muncă și stat în tranșee, de către toată floarea cea vestită a baronimii de stânga.

Este evident că pentru cei răpuși definitiv, acest adevăr doare. Or digera astăzi Hrebenciuc, “ruginit” de arestul preventiv, Bunea Stancu de la Brăila (condamnat definitiv), Adrian Duicu (ținut la beci pe interceptări declarate apoi ilegale), Nicușor Constantinescu (de la malul mării, care probabil că a și uitat numărul dosarelor trimise la instanță), Nicolescu de la Argeș (târât cu salvarea după gratii) și mulți alții că șeful lor negocia partidul?! Și că în vreme cei ei încasau nuielele DNA pe cârcă, liderul de la București primea sanctuar penal?! Același lucru este pe cale să se întâmple astăzi cu noua garnitură PSD-istă, obligată să gireze necondiționat un lider care o momește doar cu promisiuni. Rămâne de văzut dacă “New PSD” a învățat ceva ceva din experiențele gărzii vechi, sau va marșa în continuare pe modelul deja celebrei “mioare” a ministrului Daea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *