Skip to content
Politică

Daea pleacă, oamenii cheie rămân: Val de concursuri pentru posturi din cadrul Ministerului Agriculturii, după ce moțiunea de cenzură a trecut

Trecerea moțiunii de cenzură prin Parlament, a provocat un adevărată frenezie în rândul angajaților din ministere pentru a își asigura viitorul după ce puterea va trece în altă parte. După ce până acum s-a lucrat fără probleme prin pozițiile ocupate prin detașare, Ministerul Agriculturii a demarat un val de concursuri pentru a ocupa poziții cheie din instituție sau din subordine, scrie B1.

Astfel, cum s-a confirmat în Parlament că a fost demis prin moțiune Guvernul Viorica Dăncilă, a fost scoase la concurs mai multe posturi-cheie ocupate în prezent de persoane numite, dar nu și titulare pe respectiva funcție, arată agrointel.ro.

Cheia în aceste mișcări vine din faptul că un post ocupat prin concurs oferă o securitate ce nu poate fi periclitată de schimbarea de miniștri, pe cât o funcție obținută prin numire poate fi revocată extrem de simplu.

Printre posturile scoase la concurs de către Ministerul Agriculturii se numără cel de șef al Agenției Domeniilor Statului, practic instituția care se ocupă de toate terenurile agricole din România.

Deși a funcționat ani buni prin numiri politice, Petre Daea vrea să asigure acum acest post prin concurs pentru un apropiat. Este vorba chiar despre actualul director interimar, Bogdan-Gabriel Olteanu, despre care ministrul a recunoscut public că îi este prieten după ce B1TV a arătat că cei doi au lucrat împreună la Piscicultorul SA Dâmbovița.

Contactat atunci de B1TV, Daea a recunoscut prietenia cu Olteanu, dar a susținut că că l-a ”uns” șef la ADS pentru că ”este specialist, a lucrat în domeniu, a fost liber postul respectiv, este un specialist bun”.

De asemenea, Ministerul Agriculturii a scos la concurs mai multe posturi din fruntea Direcțiilor Agricole Județene lăsate vacante în mandatul de aproape 3 ani a lui Petre Daea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *