Skip to content
Politică

Daea, precizări esențiale privind scumpirea ouălor

stiri.botosani.ro
" "

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a cerut o anchetă privind motivul scumpirilor produselor alimentare, în special a ouălor.

Daea a precizat că un ou iese de pe poarta fabricii la prețul de 0,36 lei și ajunge pe piața cu un preț de un leu. Faptul este explicabil, spune ministrul, din cauza anotimpului nefavorabil, când temperaturile scad. Se creează, după cum afirmă Petre Daea, „curba de ouat”.

" "
" "

Totuși, Ministrul Agriculturii a declarat, în decursul zilei de sâmbătă, că așteaptă explicații de la Consiliul Concurenței, negăsind nicio explicație pentru justificarea scumpirilor: „Am fost şi la producători să vedem ce se întâmplă şi am constatat acolo că nu există modificări în costul de producţie”, conform Adevarul.ro.

Pe de altă parte, Ilie Van, președintele Uniunii Crescătorilor de Păsări, declară pentru Profit.ro„Noi livrăm la poarta fermei cu un preț, iar pe piață se dublează”. Nu în ultimul rând, acesta a precizat, în cadrul aceluiași interviu că România, prin această măsură, a trebuit să se alinieze standardelor europene.

„A scăzut pe piața europeană, Europa fiind o piață unică și, scăzând numărul de ouă, s-a bulversat toată piața. În momentul în care e criză pe piața europeană, ce vrei să facă România? Că România e mică în toată bătălia asta. Nu sunt ouă la nivel de Europa! Nu sunt găini și nu sunt ouă”, a declarat acesta.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *