Skip to content
Politică

Daea și Holocaustul. Un vicepreședinte PSD îl scuză pe ministru: Trebuie să-i înțelegeți stările interioare EXCLUSIV

psd-ploiesti.ro
" "

Redacția PSnews.ro a obținut joi după-amiază PRIMA reacție de la vârful Partidului Social Democrat (PSD) cu privire la afirmația de miercuri seară a ministrului Agriculturii, Petre Daea, care a comparat uciderea porcilor bolnavi de pestă cu exterminarea celor închiși în lagărul Auschwitz.

VEDEȚI ȘI: UPDATE Reacția ministrului / Daea, comparație șocantă cu Holocaustul. I se cere DEMISIA

" "

Este vorba despre vicepreședintele Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș și a filialei omonime a partidului. Politicianul a susținut că ieșirea lui Daea este scuzabilă, ținând cont de recentele eforturi pe care a trebuit să le depună în lupta cu pesta porcină africană.

„În primul rând, cu toții cred că am văzut scuzele publice prezentate de către domnul ministru Daea. Până la urmă, orice om normal și decent în România înțelege că ministrul Daea nu a vrut – prin afirmația pe care a făcut-o – să jignească pe cineva. Este o formulare neinspirată din partea domnului ministru, pentru care și-a cerut scuze. În același timp, trebuie să înțelegeți și stările interioare pe care domnul ministru le-a avut în această perioadă, având în vedere eforturile pe care le-a făcut în ceea ce privește stoparea extinderii epidemiei de pestă porcină africană în România. Asta este o mare problemă cu care se confruntă România, iar faptul că, discutând despre acest subiect, s-a aprins ceva mai mult este scuzabil. Până la urmă, o greșeală recunoscută este pe jumătate iertată sau cel puțin între oamenii de bun-simț, a susținut Zetea.

Mai mult: Gabriel Zetea a ținut să-i elogieze lui Petre Daea mandatul ministerial de până acum.

„Dacă vorbim despre o simplă declarație, ea nu poate să producă efecte. Faptele sunt cele care trebuie să conteze, iar faptele Ministerului Agriculturii condus de către domnul ministru Daea vorbesc de la sine: România are o agricultură mult mai bună astăzi decât a avut acum doi ani de zile, după conducerea ministerului de către domnul Daea”, a declarat șeful CJ Maramureș pentru PSnews.ro.

Întrebat dacă în opinia sa ieșirea lui Petre Daea riscă să deterioreze relațiile României cu Israel, Gabriel Zetea a negat.

„Sub nicio formă, pentru că scuzele publice pe care le-a prezentat cred că au fost înțelese de către ambasadă, de către statul Israel. Nu s-a dorit sub nicio formă, în niciun moment jignirea cuiva. A fost doar o exprimare nefericită”, a încheiat vicepreședintele PSD.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *