Skip to content
Economie Societate

Daea: Vom avea al treilea an agricol bun, nu ne mai dăm jos de pe podium

Este pentru prima dată când România are trei ani agricoli buni unul după altul, nu vom mai coborî de pe podiumul Uniunii Europene, a declarat marți ministrul agriculturii Petre Daea la TVR1, scrie hotnews.ro.

Ministrul a spus că în 2017 agricultura a înregistrat 9 recorduri istorice, iar în 2018 6 recorduri. „Nu ne mai dăm jos de pe podiumul UE. Fermierii s-au dotat, au dotarea tehnologică necesară, respectă tehnologiile UE iar statul este aproape cu subvențiile”, a comentat Daea, care nu a oferit detalii despre producția agricolă a anului în curs.

În context, ministrul a vorbit despre programul de irigații, dar și despre impactul schimbărilor climatice. „Schimbările climatice sunt o realitate și au o agresivitate extraordinară. Avem secetă la răsărit, în Tulcea și Constanța, și exces de umiditate în alte zone”, a spus ministrul.

Daea a precizat că în acest an pot fi irigate 1,4 milioane de hectare de teren agricol. „Am făcut autostrada apei în România, o să vedeți apă pe 1000 și ceva de kilometri”, a spus ministrul, în legătură cu sistemul de irigații din partea de est a țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *