Skip to content
Politică

D’ale lu’ Dăncilă: Problema autostrăzilor poate fi rezolvată punând umărul la acțiune, nu făcând circ

Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a preluat criticile liderului PSD, Liviu Dragnea, cu privire la protestul de vineri privind construirea de autostrăzi.

Prezentă, luni, la Forumul Industriei Auto, Dăncilă a susținut aceeași idee a șefului de partid. Premierul a declarat că soluția pentru problema lipsei autostrăzilor nu constă în a face ”circ și declarații politice”, ci ”punând umărul la acțiune”, transmite B1.ro.

”Ne preocupă problema cea mai arzătoare pentru industria auto – infrastructura de transport. Am modificat legislația pentru a crește posibilitatea de a dezvolta infrastructura, inclusiv prin parteneriatul public-privat. (…) După atâția ani în care lucrurile au mers cu încetinitorul, guvernul pe care îl conduc a luat în piept această provocare și vom demonstra că se poate. Oamenii au dreptate să fie supărați pentru ritmul în care s-a lucrat în acest domeniu, însă adevărul trebuie spus până la capăt. În guvernările PSD s-au făcut peste 500 de km de autostradă din cei existenți, în alte guvernări au fost 0 km și să nu uităm că ministrul transporturilor din 1999, devenit apoi președintele României, ne explica faptul că România nu are nevoie de autostrăzi, ne ajung drumurile naționale. Ne luptăm de ani buni cu această mentalitate profund greșită, dar și cu o serie de piedici puse parcă intenționat de unii. (…) Este o problemă esențială (construirea de autostrăzi-n.r.) pentru dezvoltarea viitoare a României, însă acest lucru nu-l putem rezolva decât punând umărul la acțiune nu făcând circ și declarații politice. Concret, săptămâna trecută au început lucrările la primii km la autostrada din Moldova”, a declarat Viorica Dăncilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *