Skip to content
Dâmbovița Știri locale

Dâmbovița: 115 şcoli şi grădiniţe trec la cursuri în sistem online

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Un număr de 115 şcoli şi grădiniţe din localităţi ale judeţului Dâmboviţa trec, de luni, la cursuri online, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri din cauza virusului SARS-CoV-2. În urmă cu două săptămâni, numărul unităţilor de învăţământ din Dâmboviţa care funcţionau în scenariul roşu era de 49, iar începutul semestrului al doilea al anului şcolar doar trei unităţi de învăţământ din judeţ făceau cursuri online.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat, vineri, o hotărâre conform căreia 115 unităţi de învăţământ din judeţ vor funcţiona, începând de luni, în baza scenariului roşu. Printre acestea se numără şcoli şi grădiniţe din municipiul Târgovişte şi din localităţile Buciumeni, Fieni, Raciu, Brăneşti, Doiceşti, Ulmi, Gura Ocniţei, Tărtăşeşti, Văcăreşti, Aninoasa, Sălcioara, Comişani, Pucioasa şi Crevedia.

" "
" "

În scenariul verde vor funcţiona, începând de luni, 86 de unităţi şcolare, în timp ce alte 300 vor face cursuri în baza scenariului galben.

Având în vedere Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 62/10.03.2021 privind propunerea instituirii carantinei zonale pentru comuna Bezdead, judeţul Dâmboviţa, precum şi Ordinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6.605/11.03.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Bezdead, judeţul Dâmboviţa, Şcoala Gimnazială „Grigore Rădulescu”- Bezdead, Grădiniţa cu Program Normal nr. 1 Bezdead,  Grădiniţa cu Program Normal nr. 2 Bezdead şi Grădiniţa cu Program Normal Măgura – Bezdead îşi vor desfăşura cursurile online până în data de 25 martie 2021”, precizează hotărârea adoptată vineri de CJSU.

În judeţul Dâmboviţa, 16 localităţi, inclusiv Târgovişte, municipiul reşedinţă de judeţ, înregistrează rate de infectare de peste 3 la mie de locuitori, conform datelor raportate vineri. Cei mai ridicaţi indici de infectare sunt în comunele Brăneşti (5,81 la mie) şi Aninoasa (5,8 la o mie de locuitori), informează news.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *