Skip to content
Dâmbovița Știri locale

Dâmbovița: 23 de unităţi de învăţământ din judeţ funcţionează conform scenariului roşu

Inquam Photos / Octav Ganea

Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au decis, luni, că purtarea măştii să fie obligatorie în toate localităţile, pe o rază de o sută de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pe timpul zilei. În plus, în peste 20 de şcoli şi grădiniţe se trece de la scenariul de funcţionare verde sau galben la cel roşu din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2, în opt cazuri măsura aplicându-se întregii şcoli, iar în altele doar unor grupe sau clase.

Conform unei hotărâri adoptate luni de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în toate localităţile, pe o rază de o sută de metri în jurul unităţilor de învăţământ, în intervalul orar 7:00 – 20:00,  Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă urmând a dispune măsurile necesare pentru semnalizarea corespunzătoare a acestor zone prin marcaje sau anunţuri.

CJSU Dâmboviţa a aprobat, de asemenea, modificarea scenariilor de funcţionare în cazul unor unităţi didactice, după ce în multe şcoli sau grădinuţe s-au semnalat cazuri de COVID-19.

Astfel, 22 de unităţi de învăţământ preuniversitar funcţionează în scenariul roşu, fie total, fie în cazul unor clase sau grupe.

Unităţile care fac integral cursuri online sunt: Şcoala gimnazială ”Panait Georgescu” Dobra,  Grădiniţa cu program normal Dobra, Grădiniţa cu program normal Mărceşti Dobra, Şcoala gimnazială ”Iulian Rusu” Mărceşti Dobra, Şcoala primară Moţăieni, Grădiniţa cu program normal Moţăieni,  Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte, Grădiniţa cu program prelungit nr. 3 Târgovişte, Colegiul Economic ”Ion Ghica” Târgovişte -până la data de 21.10.2020.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *