Skip to content
Dâmbovița Știri locale

Dâmboviţa: 49 de şcoli şi grădiniţe trec în scenariul roşu

Inquam Photos/Octav Ganea

Un număr de 49 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Dâmboviţa trec, începând de vineri, 5 martie, în scenariul 3 de funcţionare, cursurile urmând a se desfăşura online conform unei hotărâri aprobate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În urmă cu o lună, la debutul celui de-al doilea semestru al anului şcolar, doar trei unităţi didactice din judeţ funcţionau în scenariul roşu. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat, joi după amiază, o hotărâre prin care aprobă trecerea la cursuri online în 49 de unităţi didactice din judeţ.

Cele mai multe dintre acestea sunt din municipiul Târgovişte, care joi a depăşit indicele de infectare de 3 cazuri la o mie de locuitori. Astfel, 45 dintre şcolile şi grădiniţele care vor face, de vineri, cursuri online sunt din Târgovişte, celelalte patru fiind din localitatea Glodeni.

În 5 februarie, la începutul celui de-al doilea semestru al anului şcolar, doar trei unităţi de învăţământ din Dâmboviţa funcţionau în scenariul roşu, însă între timp numărul de cazuri de îmbolnăvire a crescut în mai multe localităţi din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *