Skip to content
Dâmbovița Știri locale

Dâmbovița: Carantina în comuna Pucheni, prelungită cu o săptămână după ce rata de infectare a continuat să crească

" "

Carantina zonală in comuna Pucheni a fost prelungită, începând de joi, de la ora 5, pentru încă o săptămână. Decizia a fost luată, conform ordinului DSU, în condiţii de nerespectare a regulilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi pe fondul unui risc epidemiologic „de o gravitate maximă”.

În localitatea cu mai puţin de o mie de locuitori, numărul de cazuri a continuat să crească după decizia de carantinare.

" "
" "

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat, miercuri după-amiază, o hotărâre prin care propune prelungirea carantinei cu o săptămână în comuna Pucheni, care urma să iasă de sub această măsură joi dimineaţă.

Se propune, începând cu data de 04.03.2021, ora 5.00, pentru o perioadă de 7 zile, prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Pucheni, judeţul Dâmboviţa”, este decizia adoptat prin hotărârea CJSU.

Această propunere a fost trimisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea emiterii Ordinului Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind prelungirea măsurii de carantină zonală, informează news.ro.

În urmă cu două săptămâni, când comuna a intrat în carantină, în localitate se înregistra o incidenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus de 4,16 la o mie de locuitori, însă autorităţile au constatat că riscul epidemiologic este ”de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”.

La mai puţin de o săptămână de la impunerea măsurii de carantinare, rata de infectare la Pucheni Dâmboviţa a crescut de la 4,16 la o mie de locuitori miercuri, 17 februarie, la 11,28 la mie în data de 23 februarie.

Conform raportărilor de miercuri, 3 martie, indicele cumulat pentru ultimele 14 zile privind infectările cu SARS-COV-2 în această comună este de 5,94 la o mie de locuitori.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *