Skip to content
Dâmbovița Știri locale

Dâmboviţa: Explozie de cazuri COVID în comuna Pucheni. Rata de infectare a ajuns la 11,28 la mie

economica.net
" "

Comuna Pucheni din judeţul Dâmboviţa, aflată în carantină de săptămâna trecută, raportează un indice de infectare aproape triplu faţă de cel din momentul luării deciziei de carantinare.

Dacă la momentul emiterii ordinului de introducere în carantină localitatea avea o rată de infectare de 4,16 la o mie de locuitori datele făcut publice la mai puţin de săptămână, marţi, indică o rată de infectare de 11,28 la mie. Şi în alte localităţi autorităţile au impus noi limitări, după ce se constată o creştere a numărului de cazuri de îmbolnăvire.

" "
" "

La mai puţin de o săptămână de la intrarea în carantină, localitatea dâmboviţeană Pucheni continuă să înregistreze o creştere a numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, dacă săptămâna trecută miercuri, 17 februarie, când s-a luat decizia de carantinare a localităţii, indicele de infectare era de 4,16 la o mie de locuitori, rata de infectare raportată marţi, 23 februarie, a ajuns la 11,28 la mie în mica localitate cu mai puţin de 1.700 de persoane.

Motivul invocat în ordinul de carantinare a fost nerespectarea regulilor de protecţie sanitară, transmite News.ro. În ordinul semnat săptămâna trecută de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat se preciza, de altfel, că în comună riscul epidemiologic este ”de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”. Şi în alte localităţi din Dâmboviţa se înregistrează o creştere a numărului de cazuri.

Astfel, marţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a constatat depăşirea limitei de 3 îmbolnăviri la 1000 locuitori în ultimele 14 zile în loclaităţile Lucieni (3,33 cazuri/1000 locuitori) şi Răzvad (3,04 cazuri/1000 locuitori); depăşirea limitei de 1,5/1000 locuitori a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în localităţile Ulmi (1,88 cazuri/1000 locuitori), Malu cu Flori (1,85 cazuri/1000 locuitori) şi Vulcana Pandele (1,81 cazuri/1000 locuitori), dar şi menţinerea depăşirii după 14 zile a limitei de 1,5/1.000 locuitori a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor în comuna Pietrari (1,7 cazuri/1000 locuitori).

În aceste localităţi au fost impuse, ori, după caz, se menţin restricţiile legale privind unele activităţi, inclusiv economice. Şi municipiul Târgovişte înregistrează o uşoară creştere a numărului de îmbolnăviri, indicele de infectare la nivelul reşedinţei de judeţ fiind marţi cu aproape 0,2 puncte procentuale mai mare decât în urmă cu o săptămână.

O creştere similară a indicelui de infectare se constată, în ultima săptămână şi la nivelul întregului judeţ. Marţi, judeţul Dâmboviţa raportează 101 noi infecţii cu SARS-COV-2 şi un total de 17.531 conformate cu COVID-19 şi 567 de decese asociate acestei boli de la debutul pandemiei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *