Dâmbovița: Fonduri europene pentru realizarea unei creșe la Dărmănești

Primar PNL Valentin Mihalache
Sursa foto: media.pnl.ro

Primarul liberal Valentin Mihalache a reușit să obțină finanțare prin PNRR pentru realizarea unei creșe cu 50 de locuri în comuna Dărmănești.

„Proiectul «Educație de calitate pentru cei mici în Comuna Dărmănești» a fost declarat admis în luna mai pe apelul «Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare» (PNRR), lansat de Ministerul Educației, iar săptămâna aceasta a fost semnat contractul de finanțare.

Comuna Dărmănești va beneficia de o finanțare pentru a realiza o creșă cu 50 de locuri. Creșa va fi amenajată în școala veche din Mărginenii de Sus. Potrivit primarului liberal Valentin Mihalache, finanțarea prin PNRR va asigura amenajarea spațiului, dar și dotarea cu mobilier, echipamente și jucării, precum și susținerea transportului și a hranei pentru copiii din comună, în primul an de funcționare.

Valoarea totală acordată în cadrul Contractului de finanțare este de 1.472.416,75 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 1.237.325 lei, valoarea TVA aferentă este de 23.5091,75 lei.

Au fost finanțate 100 de astfel de proiecte la nivel de țară.”, transmite PNL Dâmbovița într-un comunicat de presă, conform media.pnl.ro

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL