Skip to content
Dâmbovița Știri locale

Dâmbovița: Managerul spitalului din Găeşti despre sistemul medical – „Pot să vaccinez 200 de oameni pe zi. Azi mi-ai programat 5“

Inquam Photos/Octav Ganea

Managerul Spitalului din Găeşti se ia la trântă cu sistemul medical, după ce a iscat o dezbatare amplă în mass-media cu declaraţia despre vaccinare. Medicul Laurenţiu Beluşică a spus că ar vaccina şi populaţia cu dozele rămase de la medicii care nu vor să se imunizeze.

Beluşică a transmis, joi, de Sfântul Ioan, un mesaj-pamflet în care critică hibele din campania de vaccinare.

”Ioaneeee, unde mergi aşa devreme?” / „Mă duc la vaccinare, bă Ghe!” / „Păi, nu ţi-e frică?” / „Nu mi-e frică, mă vaccinează Beluşică” / „Aha, hai că vin şi eu că ăsta ne primeşte numai câte 5” – este postarea medicului Laurenţiu Beluşică, care precizează că este vorba de un pamflet şi mesajul nu are „multă legătură” cu realitatea.

Medicul le-a transmis următorilor de pe Facebook mesajul de „La mulţi ani” şi a îndemnat la vaccinare.

Managerul Spitalului Găeşti în început să arate şi hibele din „sistem”, acea „chestie care s-a născut prin anii ’50 şi care încă se târâie printre noi”.

„Când spun sistemule, nu mă refer la o persoană anume sau la o instituţie anume. Mă refer la o chestie care s-a născut prin anii ’50 şi care încă se taraie printre noi. Are şapte capete, epoleţi vechi de 60 de ani, solzi, nişte resturi de uniformă militară, jumate de halat de spital, vai mama lui şi robă de honoris causa ruptă şi aia, hidoasă, ce mai. Mai face lucruri bune ici colo dar gata sunt altele mai bune”, crede Beluşică.

Postarea medicului:

„Aşadar, sistemule, bună dimineaţa. Cele bune să se adune, cele rele le discutăm aici că nu avem unde.

1. Mă pui să ţin oamenii din linia de vaccinare 12 ore la lucru în fiecare zi plus în we. Tu ai citit codul muncii?

2. Mi-ai programat sâmbătă în 12 ore de lucru 2 pacienţi la ora zece. Şţii că pierd 3 doze? Dar mă ajută un înger păzitor şi o să o scot la lumină.

3. Tu şţii că dintr-un flacon se pot vaccina 6 oameni şi nu 5? În Olanda aşa se face. Dar ei au farmacist în grupa de vaccinare. Tu nu te-ai gândit. Nici măcar nu ai citit.

4. Tu şţii că eu, cu o singură linie de vaccinare care este concepută după toate regulile legale, pot să vaccinez 200-250 de oameni pe zi ? Azi mi-ai programat 5.

Mai am, dar acum te las să te gândeşţi şi să dormi puţin că e ora prânzului. Ne auzim mâine dimineaţă. Vezi să ţi iei diseară pastilele de hipertensiune şi de scădere a colesterolului”, a fost mesajul medicului.

Un anunţ nefericit al managerului Spitalului din Găeşti a declanşat un val de reacţii în ţară, până la cel mai înalt nivel. Din cauză că foarte mulţi medici din spitalul său au refuzat să se vaccineze, doctorul Laurenţiu Beluşică a chemat lumea la vaccinare, pe Facebook, pentru a nu arunca dozele.

Imediat după anunţul medicului, coordonatul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiţă, a vorbit despre un management defectuos în cazul de la Găeşti, iar DSP Dâmboviţa a demarat o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat exact şi dacă Beluşică şi-a pus planul în aplicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *