Skip to content
Dâmbovița

Dâmboviţa: Masca de protecţie redevine obligatorie în spaţiile deschise. Anunţul autorităţilor

Inquam Photos/Octav Ganea

Situaţia epidemiologică din judeţul Dâmboviţa se înrăutăţeşte, spune Prefectura, care dă vina pe tendinţa de aglomerare în locurile intens circulate şi nerespectarea distanţei între persoane. Acestea au dus la creşterea numărului de cazuri, respectiv 211, confirmate în ultimele 7 zile.

Tocmai din acest motiv, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a aprobat, Hotărârea Nr. 142, prin care se instituie, începând cu data de 15 septembrie 2021, obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţe, târguri, oboare, bâlciuri, talciocuri, zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane, autogări) pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, scrie adevarul.ro.

De asemenea, „începând cu data de 15.09.2021, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe o rază de 50 de metri în exteriorul unităţilor de învăţământ din judeţul Dâmboviţa”.

„Art.2. Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor aduce la cunoştinţa publică măsurile dispuse prin prezenta hotărâre, prin orice mijloace de comunicare (afişare în locuri vizibile, postare pe site-urile proprii, pagini de facebook etc).

Art.3. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa vor urmări respectarea aplicării măsurii dispuse la art. 1, alin. (1) şi (2) din prezenta hotărâre, la nivelul judeţului Dâmboviţa”, se precizează în Hotărârea CJSU Nr. 142/14.09.2021.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *