Skip to content
Dâmbovița Știri locale

Dâmboviţa: Municipiul Târgovişte a depăşit din nou indicele de infectare cu noul coronavirus de 3 la o mie de locuitori

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Municipiul Târgovişte intră din nou în scenariul roşu, după ce raportările de joi arată că în oraşul cu aproape 92.000 de locuitori a fost depăşită rata de infectare de trei la o mie de persoane. Şi în alte localităţi dâmboviţene se constată o creştere a numărului de cazuri de COVID-19, iar în aceste condiţii Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis impunerea restricţiilor dispuse prin lege, în funcţie de fiecare prag, potrivit news.ro.

Indicele de infectare calculat pentru ultimele 14 zile a crescut, în municipiul Târgovişte, de la 2,81 la o mie de locuitori raportat miercuri, 3 martie, la 3,07 la mia de locuitori joi, 4 martie.

" "

Ca număr de îmbolnăviri, în doar 24 de ore s-au raportat 24 de noi cazuri în oraşul cu o populaţie sub 92.000 de persoane. În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat o hotărâre prin care constată depăşirea pragului de infectare de 3 la mie, dispunând restricţiile prevăzute de lege în astfel de situaţii.

Măsurile restrictive intră în vigoare de vineri.

Prin aceeaşi hotărâre, CJSU Dâmboviţa constată, de asemenea, că şi în alte localităţi a crescut numărul de îmbolnăviri ca urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2. Astfel, trei localităţi au depăşit pragul de infectare de 1,5 la mie, respectiv: Vişineşti (1,73 cazuri/1000 locuitori), Voineşti (1,68 cazuri/1000 locuitori), Gura Ocniţei (1,55 cazuri/1000 locuitori).

În judeţ, indicele de infectare raportat joi este de 1,51 la mie.

În Dâmboviţa, comuna Pucheni şi satul Luceni se află în carantină instituţionalizată.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *