Skip to content
Dâmbovița Știri locale

Dâmboviţa: PNL și Pro România, obligate de PSD să îndepărteze materialele electorale din locurile neprevăzute de lege

Inquam Photos / Octav Ganea

Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa a admis, miercuri, două sesizări depuse de Partidul Social Democrat care a reclamat încălcarea legislaţiei electorale, prin amplasarea de materiale electorale în alte locuri decât cele prevăzute de lege, de către Partidul Naţional Liberal şi de către partidul Pro România.

BEJ a decis, totodată, să trimită plângerile către Poliţie, pentru ca oamenii legii să stabilească dacă în aceste cazuri este vorba şi despre contravenţii.

Una dintre plângerile depuse de PSD la BEJ Dâmboviţa se referă la amplasarea de către PNL, a unor afişe electorale, în alte locuri decât cele prevăzute de lege, în oraşul Răcari.

Biroul Electoral a dispus îndepărtarea materialelor de propagandă afişate în alte locuri decât panourile stabilite de Primărie. În plus, decizia BEJ Dâmboviţa prevede că plângerea va fi înaintată către Inspectoratul de Poliţie Judeţean „în vederea verificării faptei semnalate din perspectiva săvârşirii contravenţiei prevăzute de art. 98 lit. H) din Legea nr. 208/2015, modificată şi aplicarea dispoziţiilor legale în consecinţă”.

A doua plângere depusă de PSD are ca obiect comiterea unor fapte similare de către Pro România, care a amplasat afişe electorale pe mai mute garduri în localităţile Ludeşti, Brăneşti, Băleni şi Vlădeni.

Şi în aceste cazuri, partidul Pro Români a fost obligat să îndepărteze materialele de propagandă electorală, iar Poliţia a fost sesizată pentru a stabili dacă este vorba despre contravenţii.

Ambele decizii ale BEJ Dâmboviţa pot fi contestate în termen de 48 de ore, începând de miercuri, ziua în care au fost afişate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *