Skip to content
Alegeri

Dâmboviţa: PSD, obligat de BEJ să dea jos un banner care încalcă legea electorală

dambovitanews.ro

Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa a adoptat o hotărâre prin care obligă PSD să dea jos un banner cu caracter electoral amplasat cu încălcarea prevederilor legii electorale, BEJ anunţând şi Poliţia cu privire la această situaţie. Anterior, PSD reclamase la BEJ Dâmboviţa Pro România şi PNL pentru abateri similare.

Potrivit hotărârii publicate de Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa, un cetăţean a reclamat PSD pentru faptul că a amplasat un banner considerat material de propagandă electorală pe un imobil din localitatea Gulia. În urma analizei dovezilor depuse, membrii BEJ Dâmboviţa au admis plângerea depusă duminică, 22 noiembrie, şi au obligat PSD să îndepărteze bannerul care face obiectul acesteia.

În plus, conform deciziei BEJ, în această situaţie a fost anunţat şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, „în vederea verificării faptei semnalate din perspectiva săvârşirii contravenţiei prevăzute de art. 98 lit. h) şi i) din Legea nr. 208/2015, modificată şi aplicarea dispoziţiilor legale în consecinţă”. Fapta pentru care PSD a fost reclamat a fost sesizată chiar de către social-democraţi în urmă cu mai puţin de o săptămână, tot în judeţul Dâmboviţa.

Miercurea trecută, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa a admis două sesizări depuse de Partidul Social Democrat care a reclamat încălcarea legislaţiei electorale, prin amplasarea de materiale electorale în alte locuri decât cele prevăzute de lege, de către Partidul Naţional Liberal şi de către partidul Pro România. Potrivit News.ro, la acel moment, BEJ a decis şi să trimită plângerile către Poliţie, pentru ca oamenii legii să stabilească dacă în aceste cazuri este vorba şi despre contravenţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *