Skip to content
Dâmbovița Știri locale

Dâmbovița: Restricții într-o localitate fără niciun caz de Covid-19. DSP ar fi încurcat satele și a raportat greșit cifrele

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Prefectura județului Dâmbovița susține că Direcția de Sănătate Publică ar fi furnizat date eronate autorităților din județ cu privire la numărul de cazuri de Covid-19 existente în două localitări, Vârfuri și Vișinești.

Într-un comunicat de presă transmis marți, Prefectura arată că pe 26 octombrie DSP Dâmbovița ar fi încurcat cifrele din două localități, astfel că s-au dispus restricții într-o comună în care nu exista niciun caz de Covid-19, precum obligativitatea purtării măștii în spațiile publice. Satul cu incidență mare de infectări ar fi fost, de fapt, Vișinești, spun autoritățile locale, nu Vârfuri.

" "
" "

În baza datelor eronate furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat o decizie prin care se constata o rată cumulată a incidenței cazurilor în comuna Vârfuri de 2,72/1.000 locuitori, astfel că au fost impuse mai multe măsuri, inclusisv purtarea măștii și în spațiile deschise, notează Mediafax.

Potrivit Prefecturii Dâmbovița, până în acest moment DSP nu a venit cu explicație care să justifice eroarea.

”Întrucât până în acest moment, nu a apărut în spațiul public nicio comunicare oficială din partea D.S.P. Dâmbovița prin care această instituție să-și asume eroarea impardonabilă, informăm opinia publică că această eroare a existat, că în raportarea centralizată a D.S.P. Dâmbovița din data de 26.10.2020 cazurile active aferente localității Vișinești au fost raportate localității Vârfuri, iar în fapt pe raza localității Vârfuri nu este înregistrat niciun caz activ de COVID-19”, se arată în comunicat.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița va revoca măsurile introduse în localitatea Vârfuri

”Atât Instituția Prefectului – județul Dâmbovița, cât și C.J.S.U. Dâmbovița sunt instituții care, în gestionarea măsurilor de creștere a capacității de răspuns împotriva pandemiei de COVID-19, își bazează deciziile pe datele furnizate de către D.S.P. Dâmbovița, iar erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînțeles și inacceptabile”, a mai transmis Prefectura.

Reprezentanții instituției mai spun că marți Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița va revoca decizia prin care au fost introduse restricții în localitatea Vârfuri.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *