Skip to content
Dâmbovița Știri locale

Dâmbovița: Situaţie critică la Spitalul Găeşti. O sută de pacienţi COVID, îngrijiţi doar de un medic şi şase asistenţi

adevarul

Spitalul din Găeşti ar putea intra oricând în imposibilitatea de a mai funcţiona şi de a trata pacienţii de COVID-19. Atrage atenţia pe acest subeict chiar managerul unităţii, dr. Laurenţiu Beluşică

Cei o sută de bolnavi de COVID sunt trataţi doar de un singur doctor şi şase asistente, potrivit managerului spitalului din Găeşti, Laurenţiu Beluşică. Îna ceste condiţii, dacă medicul respectiv s-ar infecta, nu ar mai avea cine să trateze pacienţii, potrivit adevarul.

„Situaţia este fără precedet în spitalul nostru. Avem o sută de pacienţi internaţi, şase asistente pe tură, un medic de gardă. Vă rog pe toţi cei din domeniu, care puteţi ajuta într-un fel, să ne contactaţi”, este mesajul disperat al managerului spitalului din Găeşti.

Practic, linia de gardă a Spitalului este acoperită de un singur medic. S-a ajuns aici pentru că posturile scoase la concurs nu s-au ocupat. Situaţia nu era atât de gravă până la apariţia „valului 4” de Covid-19, care a crescut numărul de pacienţi de la cel mult 20, la 100.

Directorul spitalului, dr. Laurenţiu Beluşică, atrage atenţia de câteva luni asupra problemelor din spitalul pe care îl conduce. Ultima iniţiativă a fost organizarea unei colecte de la oameni şi firme pentru achiziţia de detectoare de oxigen, pentru a evita o posibilă explozie, după ce a cerut ajutor de la minister şi nu l-a primit.

Apelul managerului Laurenţiu Beluşică de a strânge fonduri pentru spital a fost auzit de comunitatea locală, astfel că în mai multe locuri din oraş au fost montate urne, unde cetăţenii fac deja donaţii.

„Mi se pare normal să ajutăm atunci când ni se cere ajutorul. Din păcate, era de aşteptat să se ajungă aici. Totuşi, o gestionare proastă de fonduri duce la aşa ceva, nu numai aici. Să zicem că aici s-a rezolvat în principiu. E momentul când toată lumea ar trebui să ajute pentru ceva. Pentru asta în mod deosevit, că bani oricâţi ar fi, tot sunt puţin în timpurile astea”, spune o femeie din Găeşti care a donat bani pentru spital.

Criza de paturi este o altă mare problemă pentru că Spitalul Găeşti deserveşte o zonă vastă, cu peste 100.000 de locuitori.

La apelul doctorului au răspuns nu doar oamenii de rând, ci şi firme private. S-au strâns, astfel, peste 100.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *