Dâmbovița: Spitalul de Urgență Târgoviște are un Ambulatoriu nou

Sursa foto: Facebook Corneliu Ștefan

Dâmbovițenii beneficiază, începând de ieri, de un ambulatoriu nou la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. În prezența ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a inaugurat ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Urgenţă Târgovişte, realizat cu fonduri din Programul Operaţional Regional.

”Proiectul #𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚, cu o valoare de aproximativ 20,5 milioane de lei, din care 13 milioane fonduri europene nerambursabile, a prevăzut construirea unei clădiri cu 3 etaje cu peste 20 de cabinete.
Totodată, cabinetele, sălile de tratament și de recoltare au fost dotate cu echipamentele și mobilierul necesare”, a scris pe pagina de Facebook, Corneliu Ștefan.

Diferența de bani a fost trasă din bugetul propriu al Consiliului Județean.

Noua clădire are în dotare o serie cuprinzătoare de cabinete , săli de tratament și laboratoare, fiind dispuse, astfel:

La parter: cabinet boli nutriție; cabinet diabet; sală gipsare; cabinet urologie cu sală de tratament și spațiile conexe aferente.

La etajul 1: cabinet oftalmologie; sală de tratament oftalmologie; cabinet cardiologie și sălile conexe: sală test efort, Eco doppler și sala EKG; laborator endoscopie superioară;

La etajul 2: cameră recoltare; cabinete oncologie; saloane de chimioterapie echipate cu câte 4 posturi; două saloane cu o capacitate de 5 paturi; oficiu asistente.

La etajul 3: cameră recoltare; salon cu o capacitate de 4 paturi; salon chimioterapie cu o capacitate de 8 posturi; preparare citostatice.

Inaugurarea clădirii din cadrul Spitalului de Urgență Târgoviște continuă seria de investiții în sănătate realizate de Corneliu Ștefan, candidat la președinția Consiliului Județean Dâmbovița, în actualul mandat.

”Mă bucur că, după ce luna trecută am inaugurat Secția de Cardiologie în prezența premierului Marcel Ciolacu și a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, astăzi am reușit să inaugurăm o altă investiție care va oferi dâmbovițenilor servicii medicale de calitate”, a spus Corneliu Ștefan.

PSD Dâmboviţa – CMF 21240002

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: