Skip to content
Dâmbovița Știri locale

Dâmboviţa: Zeci de localnici din satul Dobra, aflat în carantină, sancţionaţi pentru nerespectarea regulilor de prevenire a răspândirii coronavirusului

Facebook/politie

Poliţiştii şi jandarmii dâmboviţeni au aplicat sancţiuni, sub formă de amenzi sau avertismente, în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, localnicilor din satul Dobra, care se află în carantină şi unde rata de infectare calculată pentru ultimele două săptămâni este aproape de 9 la o mie de locuitori. Între timp, judeţul Dâmboviţa se apropie de pragul de 5.000 de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

În cursul serii trecute, poliţiştii din cadrul I.P.J Dâmboviţa, în urma activităţilor de verificare efectuate, au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, conform prevederilor Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 1.500 de lei. În cadrul activităţilor desfăşurate, nu au fost constatate probleme deosebite. Totodată, de la începutul instituirii carantinei în satul Dobra, jandarmii dâmboviţeni au verificat modul de respectare a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, fiind aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, respectiv 10 avertismente şi o amendă contravenţională în valoare de 500 lei, pentru nerespectarea măsurii de protecţie individuală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, vineri, de Prefectura Dâmboviţa.

Măsura privind intensificarea controalelor a fost luată „având în vedere aspectele semnalate cu privire la modul de respectare al măsurilor în satul Dobra”, precizează autorităţile. Concret, presa locală a semnalat faptul că în satul carantinat regulile de protecţie sunt ignorate de numeroşi localnici.

În satul Dobra a fost instituită carantina zonală începând din 9 octombrie, ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile. Iniţial, s-a luat în calcul carantinarea întregii comune Dobra, din care satul face parte, în cele din urmă autorităţile decizând instituirea carantinei doar pentru acel sat.

Dobra înregistrează o rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 8,77 la o mie de locuitori, conform raportării făcute publice vineri de autorităţile judeţene.

Între timp, judeţul Dâmboviţa se apropie de pragul de 5.000 de infectări cu virusul SARS-CoV-2, declarând, vineri 4.989 de cazuri de COVID-19 şi 52 nou diagnosticate în 24 de ore.

Tot vineri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a constatat depăşirea limitei de 1,5 la o mie locuitori, a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în următoarele comunele Râu Alb (2,14 cazuri/1.000 locuitori), Conţeşti (1,81 cazuri/1.000 locuitori), Văleni Dâmboviţa (1,65 cazuri/1.000 locuitori), Iedera (1,53 cazuri/1.000 locuitori) şi a adoptat o hotărâre prin care în cele patru localităţi se instituie măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern adoptată săptămâna aceasta privind restricţionarea activităţilor unor categorii de agenţi economici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *