Skip to content
Politică

Dan Andronic: Kovesi dorea să-și cumpere o mașină. Ghiță i-a dat 7.000 de euro cash

paginademedia.ro

În urmă cu o zi, jurnalistul Dan Andronic a anunțat pe pagina de Facebook că va face o nouă dezvăluire, având-o ca personaj principal pe Laura Codruța Kovesi, șefa DNA.

Miercuri, pe Evz.ro, ziaristul a revenit cu detalii privind un episod povestit chiar de Sebastian Ghiță”într-una din serile petrecute împreună la Belgrad”. Mai precis, Andronic afirmă că actualul procuror-șef al DNA, -la acel moment înalt reprezentant al Ministerului Justiției în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană – dorea să își ia o mașină. Îi mai lipseau 7.000 de euro cash, spunea Ghiță, conform lui Andronic.

Generalul Florian Coldea, apropiat al Laurei Codruței Kovesi, a apelat la ajutorul lui Sebastian Ghiță, cerându-i suma lipsă pentru automobil.

Dan Andronic susține că brusc, în declarația 2013 apare în declarația de avere a lui Kovesi o mașină Skoda Octavia, valoare aproximativă de 15-16.000 de euro, deși până atunci nu avea alte venituri în afara de salariu și un credit ipotecar de 75.000 de euro luat pentru achiziționarea unui apartament de două camere. În plus, în 2013, pe lângă cele menționate anterior, declarația de avere arată că veniturile procurorului-șef al principalei instituții de anchetă împotriva corupției ”de 8.100 de euro și 2600 de lei ca salariat al MAE și membru al reprezentanței României la UE”.

Citiți mai multe AICI

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *