Skip to content
Politică Video

Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România: Au fost transporturi pe care le-am dat deoparte! EXCLUSIV

Marți, directorul general al Holzindustrie Scweighofer România, Dan Bănacu, a fost invitatul emisiunii Puterea Știrilor, moderată de către redactorul-șef Marinela Angheluș. S-au dezbătut mai multe subiecte, printre care și sistemul de prevenire al tăierilor ilegale, TIMFLOW, implementat de către Scweighofer. 

Holzindustrie Schweighofer (HS), unul dintre liderii industriei europene de prelucrare a lemnului, a implementat un plan complex de acțiuni pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România. Măsura centrală este sistemul de urmărire prin GPS a materialului lemnos, Timflow, care permite Holzindustrie Schweighofer să monitorizeze traseul fiecărui camion ce livrează buștean de la punctul de încărcare până la poarta fabricii. Compania are o politică de toleranță zero față de livrările cu proveniență controversată. Detaliile tuturor transporturilor sunt puse la dispoziția publicului în mod transparent pe site-ul www.timflow.com, disponibil în limbile română și engleză.

Chestionat în legătură cu schimbările aduse prin implementarea acestui sistem, TIMFLOW, Dan Bănacu a declarat că „ beneficiul cel mai important este că furnizorii noștrii, cei care au acceptat să folosească TIMFLOW și care în consecință lucrează în continuare cu noi, sunt și ei și ne asigură și pe noi, legalitatea lemnului pe care îl aduc în fabricile noastre. În acest fel cred că ne asigurăm și noi, și asigurăm și pe cumpărătorii noștri că facem tot ce se poate astăzi pentru ca să fim siguri că tot ceea ce se întâmplă în industria lemnului și mai ales în sectorul pe care noi îl putem controla este legal.”, a zis Bănacu

Referitor la întâmpiarea unor cazuri de tăieri ilegale de când a fost implementat acest sistem, directorul general Holzindustrie Scweighofer România a ținut să precizeze faptul că „nu pot să vă spun de tăieri ilegale, pot să vă spun că au fost transporturi pe care le-am dat deoparte pentru clarificări, deoarece într-un fel sau altul, transportul nu a concis sau nu a reușit să parcurgă lista de verificări: traseul nu era cel pe care îl așteptam noi să fie, pozele nu erau suficient de limpezi, fie  documentele de transport nu aveau toate caracteristicile pe care legea le cere în primul rând și pe care noi le cerem prin sistemul nostru de verificare.” a spus la Puterea Știrilor, Dan Bănacu.

Holzindustrie Schweighofer este o întreprindere tradițională de familie, cu rădăcini în Austria, puternic ancorată în Europa Centrală și de Est, în special în România, Cu peste 3.100 de angajați în Austria, Germania și România, se ocupă cu prelucrarea masei lemnoase și livrarea de  produse din lemn clienților industriali din toată lumea. Actualmente, Holzindustrie Scweighofer este cel mai mare procesator de lemn din Romania. 

Urmăriți secvența video în intervalul 05:36 și până la momentul 08:00

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *