Skip to content
Puterea Știrilor Video

Dan Barna a îngropat USR-ul, crede jurnalistul Oreste Teodorescu: A creat degringoladă și o confuzie în interiorul simpatizanților

Facebook/Oreste Teodorescu
" "

Prezent la „Puterea Știrilor”, jurnalistul Oreste Teodorescu a apreciat că USR iese prost din anul 2019, în principal din cauza prestației candidatului USR la alegerile prezidențiale, Dan Barna.

”Prestația domnului Barna în campania prezidențială, în loc să crească și să întărească baza, fundația USR, a creat degringoladă și o confuzie în interiorul simpatizanților acestei mișcări. Speranțele pe care ei le-au avut după scorul bun pe care l-au obținut la europarlamentare, i-au făcut pe anumiți comunicatori ai partidului să dea dovadă de suficiență, aroganță și de o superficialitate destul de evidente, și asta se traduce într-un recul pe care partidul îl va avea la locale și probabil la generale, plus că există și această necontenită luptă internă pentru poziții”, a declarat Oreste Teodorescu.

" "
" "

Jurnalistul atrage atenția că nici măcar pentru candidatura la Primăria București lucrurile încă nu sunt foarte clare.

„Ar trebui ca la americani, o precampanie electorală între toți cei care vin din partea blocului anti-PSD, iar cel mai bine cotat în bazinul ăsta electoral, al forțelor de dreapta, să fie susținut de toate celelalte forțe politice, mai ales dacă nu se va ajunge la cele două tururi de scrutin. Aș merge pe varianta de candidat unic, susținut de toate forțele anti-PSD, mai ales dacă nu putem până atunci să ne reîntoarcem la normalitatea celor două tururi de scrutin. Sper să nu se repete enorma greșeală făcută de opoziția de atunci între PNL și USR, când au candidat domnul Predoiu, actualul ministru al justiției, și Nicușor Dan, dar a câștigat doamna Firea, iar acum vedem cu toții ce a făcut din București”, a spus Oreste Teodorescu la „Puterea Știrilor”.

Pe de altă parte, jurnalistul l-a desemnat pe Andrei Caramitru drept USR-istul anului, pentru că în mai puțin de un an de zile, ”de la un anonim a devenit un personaj despre care iată vorbim și noi acum”.

„Deși nu ocupă nicio funcție importantă în partid și deși cumva am fost în competiție electorală pentru prezidențiale, apreciez determinarea, efortul și multele soluții pe care el le-a propus în spațiul public, care mi se par de foarte bun simț și mi se pare cea mai spectaculoasă creștere politică din ultima vreme. În mai puțin de un an zile, de la un anonim, Andrei Caramitru a devenit un personaj despre care iată vorbim și noi acum”, adăugat Oreste Teodorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *