Skip to content
Politică

Dan Barna: Adrian Coman, românul care a obținut drepturi egale pentru LGBT, va fi pe listele interne USR pentru europarlamentare EXCLUSIV

Adrian Coman, bărbatul care a dat în judecată România la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru a i se recunoaşte căsătoria cu Robert Clabourn Hamilton încheiată în afara ţării, s-a înscris în USR şi vrea să candideze din partea formaţiunii în alegerile europarlamentare.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Adrian Coman, românul care a obținut drepturi egale pentru LGBT, mișcare surprinzătoare: s-a înscris în USR

În acest context, redacția PSnews.ro a luat miercuri legătura cu președintele USR Dan Barna pentru a-l chestiona ce șanse are Adrian Coman, proaspăt intrat în Uniunea Salvați România, în cursa pentru Bruxelles. Astfel, liderul formațiunii politice subliniază că Adrian Coman are aceleași șanse precum ceilalți membrii care s-au înscris în această cursă, candidații în această perioadă aflându-se în campanie electorală în cadrul partidului urmând ca procesul de selecție să se definitiveze la finalul lunii noiembrie prin votul tuturor celor înscriși în Uniunea Salvați România.

„Sunt aceleași șanse ca ale tuturor celorlalți 79 de colegi care s-au înscris în această cursă. Orice membru de partid poate să candideze. S-au înscris 80 de candidați. Este o campanie electorală de 2 luni în care cei 80 de colegi merg prin țară și își fac campanie. La finalul lunii noiembrie vom avea o săptămână vot în care toți cei 5000 de membri ai partidului votează fiecare o listă de 7, practic sunt 7 voturi pe care le are fiecare membru, și sunt așezați în ordine candidații, iar cei mai competenți populari și credibili vor fi în fruntea listei USR. Va fi totul democratic, fiecare coleg având șanse egale’‘, a precizat liderul USR.

Întrebat dacă Adrian Coman va fi pe listele USR la europarlamentare, Dan Barna a răspuns că toți colegii din Uniunea Salvați România care s-au înscris în cursa pentru europarlamentare au fost validați pentru a începe o cursă internă cu scopul final de a ajunge în postura de candidați.

„Da. Va fi pe listele de candidați interni. S-a închis înscrierea de acum 2 săptămâni. Toți colegii care au dorit, s-au înscris și au fost validați. Nu a picat nimeni la validare”, a conchis Dan Barna pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *