Skip to content
Video

Dan Barna anunță strategia USR la alegerile europarlamentare din 2019 EXCLUSIV

Invitatul ultimei ediții a interviurilor video PSnews.ro, președintele Uniunii Salvați România (USR), deputatul de Sibiu Dan Barna a făcut precizări în legătură cu strategia partidului său la alegerile europarlamentare din 2019.

Concret, acesta pune accentul că mecanismul intern al USR cu privire la selecția candidaților pentru alegerile europarlamentare va fi unul democratic.

Dan Barna menționează și faptul că USR are porțile deschise și „oricare din cetățenii care decid să între în această perioada în USR vor putea să candideze”.

De asemenea, președintele USR vorbește despre anumite criterii de selecție pentru candidați, care „își vor prezenta abilitățile, limbile străine, legătura cu UE” adăugând că dorește evitarea unor europarlamentari „precum a fost doamna Dancilă”.

Integral, declarația liderului USR în cele ce urmează:

„Fiind un partid cu adevărat din societate, USR va realiza lista de europarlamentari potențiali printr-un mecanism numit festivalul democrației, așa cum îi spunem noi. Fiecare membru din USR poate să candideze și va vota pentru oamenii care să ne reprezinte pe listele europarlamentare. Nu va fi o lista pe care să o decid eu în calitate de lider al partidului. Oricare din colegii noștri din partid și oricare din cetățenii care decid să între în această perioada în USR vor putea să candideze. Dacă mesajul lor și experiența lor profesională îi vor convinge pe ceilalți membri, vor avea un loc pe listele de la europarlamentare ale USR. Își vor prezența abilitățile, limbile străine, legătura cu UE tocmai pentru a evita să avem europarlamentari precum a fost doamna Dancilă. Oricine devine membru al USR este binevenit și poate să candideze pentru a fi europarlamentar”, a declarat Dan Barna pentru PSnews.ro.

Secvența este disponibilă mai jos de la momentul 21:31 până la 22:59:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *