Skip to content
Politică Video

Dan Barna, atac fără ocolișuri la Toader: Un impresar al infractorilor! Târăște România în afara Europei! EXCLUSIV

turnulsfatului.ro

Președintele USR, Dan Barna, a fost cel mai recent invitat al emisiunii Puterea Știrilor, moderată de redactorul-șef Marinela Angheluș. Pe agenda emisiunii s-a aflat inclusiv subiectul Justiției, care i-a avut ca actori principali în ultima perioadă pe Tudorel Toader, ministrul Justiției, și Augustin Lazăr, procurorul general.

Astfel, întrebat cum vede situația din Justiție, în contextul în care există un întreg scandal între Tudorel Toader și Augustin Lazăr, Dan Barna a subliniat că ministrul Justiției a devenit un impresar al infractorilor prin ceea ce face.

„Se spune că poți prosti unii oameni din când în când, poți prosti toți oamenii câteodată, dar nu poți prosti mereu toți oamenii. Asta se întâmplă acum în justiție. Încep să iasă la iveală, cum era de altfe și firesc, o parte din post-adevărurile, cum se numește acum minciuna ordinară din ceea ce înseamnă atacul pe Justiție de mai mult de un an și jumătate. Vedem un Tudorel Toader împotriva căruia USR a promovat o moțiune simplă. Am văzut în Parlamentul României o majoritate care face bloc în jurul condamnațilot penali și în jurul infractorilor și, cum am spus și în moțiune, Tudorel Toader este un adevărat impresar al infractorilor în momentul de față în România pentru că el s-a poziționat în rolul acesta de avocat al infractorilor, dar nu ca orice avocat ci ca unul care în calitatea lui de satrap al Justiției, pentru că asta a devenit Toader, modifică regulile în favoarea infractorilor pe care îi reprezintă pentru că toată activitatea domniei sale la această concluzie ne duce”, a precizat liderul USR.

În ceea ce privește confuzia de Lazări făcută de Tudorel Toader, Dan Barna a catalogat acest act ca fiind unul patetic, menit să decredibilizeze procurorul general.

„Iar încercarea aceasta patetică de a decredibiliza procurorul general printr-un document care, vezi Doamne, a fost o eroare că ar fi fost semnat de altcineva este în afara oricărui profesionalism. Se mai adaugă un element pe care l-am menționat și de la tribuna Parlamentului când am vorbit despre moțiunea împotriva domnului Toader. Dacă Liviu Dragnea poate avea o scuză, că încearcă să scape de pușcărie, dacă Viorica Dăncilă habar n-are ce face acolo și de fapt este acolo pentru că a fost pusă marionetă de domnul Dragnea, domnul Tudorel Toader este cel mai competent dintre miniștrii acestui Guvern și el știe foarte bine și foarte clar nemernicia politică pe care o face României de niște luni de zile. Înțelege foarte clar consecința fiecăruia dintre gesturile sale. În acest moment în care președintele României a vorbit la Strasbourg, în Parlamentul European, și a reușit cumva Europa să nu ne pună sub rușinea unei rezoluții împotriva statului de drept, pentru că este rușinos în momentul de față ca în an Centenar România să fie pusă în situația de a suporta o rezoluție și să fie pusă de fapt la îndoială calitatea noastră de membru european d.p.v.d. al statului de drept. 

După doar două zile, un ministru al Justiției iresponsabil declanșează un atac asupra procurorului general cu niște argumente, multe dintre ele, la fel de ridicole cum a fost precum în cazul doamnei Kovesi. Avem un ministru iresponsabil, care într-adevăr, târăște, și pare că întenționat, să scoată România din afara Europei. Comportamentul acesta este departe de orice logică politică, diplomație și nici măcar machiavelism nu este. Este iresponsabilitate crasă”, a mai spus președintele USR.

Totodată, chestionat ce crede că va face Klaus Iohannis în cazul revocării lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general, Dan Barna s-a declarat optimist, președintele României având anumite pârghii legale de a ataca procedura de destituire din funcție a actualului procuror general.

„Sunt optimist că președintele României va utiliza prerogativele pe care le are. El are atribuții pe componenta de legalitate și iată că am văzut și din discuțiile pe care le-am avut și noi la Parlament și din dezbaterea din media că există câteva elemente care ridică semne de întrebare ușor față de legalitatea procesului, tocmai din perspectiva aceasta că ministrul Justiției nu are atribute legale de a desfășura el însuși ancheta și aceasta trebuie desfășurată prin procurorii special numiți în acest scop. Nu s-a întâmplat acest lucru, deci este clar că este o chestiune care pune semne de întrebare privind legalitatea procedurii. Sper ca președintele Iohannis să abordeze chestiunea și din această perspectivă”, a menționat parlamentarul.

De asemenea, Dan Barna a făcut cunoscut motivul pentru care Liviu Dragnea a avut căderea nervoasă în urmă cu câteva zile.

„Este interesant pentru că am văzut un Liviu Dragnea foarte furios. A fost foarte revoltat pentru că ei au încercat de fapt să ne convingă să facem vot secret la adăpostul căruia Liviu Dragnea voia să voteze el însuși moțiunea împotriva domnului Toader. USR a fost evident împotrivă. Procedura și regulamentele din Parlament spun foarte clar că în cazul moțiunilor simple votul este unul transparent, cu cartela, electronic, la vedere. Vă dați seama cât de surprinzător cât de surprinzător a fost ca PSD care încearcă mereu să supravegheze să vadă exact cine, cum votează, brusc au devenit interesați de ideea unui vot secret. Evident că era o manevră. Dragnea a fost la finalul zilei foarte furios că această moțiune a picat. A fost cumva obligat să îl susțină pe domnul Toader deși aparența era că nu dorea deloc acest lucru”, a mai zis liderul USR.

Urmăriți toate declarațiile lui Dan Barna pe tema Justiției de la început până la minutul 7:41

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *