Skip to content
Politică

Dan Barna dă detalii: La ce grup european dorește USR să se afilieze EXCLUSIV INTERVIU

turnulsfatului.ro

Deși ALDE România acuză USR că se zbate să adere la grupul liberalilor europeni cu același nume, denigrând în acest scop formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, liderul USR arată, în interviul acordat PSnews, că formațiunea condusă de el nu adecis încă din ce familie politică europenă dorește să facă parte.

Purtăm discuții și cu ei (cu europenii din ALDE – n.r.) și cu alte organizații, dar decizia pe care am luat-o deja în cadru partidului este să continuăm negocierile după rezultatul alegerilor europarlamentare pentru a avea argumente numerice concrete ca să spun așa – respectiv un număr de parlamentari de pus pe masă. În momentul de față discutăm doar speranțe și dorințe. Când vom avea rezultatul la europarlamentare vom ști în mod concret ce putem negocia și ce elemente sunt”, precizează Dan Barna.

Președintele USR arată de altfel și că ALDE nu este singura destinație europeană posibilă pentru partidul său, motiv pentru care în prezent USR discută cu toate grupurile europene aflate în spectrul său politic.

”Așteptăm și rezultatele pe care Macron și En Marche le vor avea în alegerile europarlamentare și consecințele acelor rezultate. Se va naște o nouă structură care să asimileze En Marche și ALDE într-o nouă organizație? Sunt elemente de volatilitate politică care se vor defini după rezultatul europarlamentarelor. Deocamdată colaborăm, stăm de vorbă, avem întâlniri și participăm la evenimentele politice și ale ALDE Europe, și ale verzilor, și ale PPE-ului, adică discutăm cu toate forțele din spectrul nostru politic, ca să spun așa, la nivel european, dar decizia de afiliere se va lua după europarlamentare”, afirmă Barna.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *