Skip to content
Video

Dan Barna dă din casă. Ce spune despre colaborarea cu Dacian Cioloș EXCLUSIV

radioresita.ro

Invitatul interviurilor video Psnews.ro de miercuri a fost președintele Uniunii Salvați România Dan Barna. Cu această ocazie, liderul USR a prezentat principalele direcții ale campaniei care s-a finalizat cu alegerea acestuia în fruntea partidului, în defavoarea contracandidatului său Vlad Alexandrescu.

Discutând și propunând alternativele sau viziunea noastră pentru viitor și în această perspectivă, chiar le mulțumesc și lui Vlad Alexandrescu și lui Cristian Seidler – care la un moment dat s-au restras – pentru faptul că am reușit să avem împreună o campanie pozitivă, ceea ce în USR e un lucru important și arată cumva că se poate face politică și diferit”, a spus Dan Barna.

Totodată, președintele USR a expus cele două direcțiile pe care partidul dorește să-și desfășoare activitatea. În acest sens, Dan Barna a menționat componenta internă și percepția exterioară.

„Sunt două direcții principale: o dată este componenta internă– USR este în acest moment un partid care e în etapa de consolidare și de extindere și atunci prioritatea mea este, în mod natural, această extindere a partidului, extindere și în ceea ce privește atragerea de noi membri la nivel teritorial, extindere și în ceea ce privește dezvoltarea de structuri, de noi filiale – noi suntem foarte bine reprezentați în urbanul mare, suntem cumva percepuți ca fiind un partid urban al persoanelor cu studii superioare, asta e percepția exterioară. Atunci, ca și prioritate, am extinderea partidului – în prima fază- și în zonele urbane ale județelor care nu sunt capitale de județ; o altă direcție este extindere în a atrage personalități din spațiul public – personalități în sensul de experți pe domeniu – pentru că în momentul de față suntem în etapa de consolidare pentru a putea prezenta o alternativă la guvernare și asta presupune atragerea unor specialiști pe domenii specifice: agricultură, mediu, economie (îl avem aici pe colegul Claudiu Năsui).Asta este a doua componentă a extinderii.

Pe de altă parte, ne dorim extindere și în ceea ce privește mesajele și capacitatea noastră de a ne adresa cetățenilor, pentru că USR este un partid care a venit din stradă, un partid compus din oameni care nu au mai făcut politică anterior, din oameni care au intrat în politică pentru că nu se mai poate așa. Noi nu suntem politicieni, suntem mai degrabă profesioniști care au înțeles că trebuie să facă politică pentru că altfel lucrurile nu se pot schimba în România. Din această perspectivă e important să continuăm să atragem profesioniști în cadrul partidului”, a ținut să specifice liderul USR Dan Barna.

Mai mult, chestionat în legătură cu relația pe care o are cu Dacian Cioloș, respectiv în ce măsură fostul premier mai reprezintă un pariu politic viabil pentru USR în momentul de față, Dan Barna a vorbit despre o colaborare pe proiecte specifice, declarând că relația cu partidul lui Cioloș „este axată pe analiza celor mai bune alternativ pentru următoarea perioadă electorală”.

Aș circumstanția răspunsul finalizând răspunsul la întrebarea anterioară, vorbisem de componenta internă – extinderea – și cea externă (ca și prioritate a mea) – aceea de a reuși să facem o opoziție consistentă și coerentă la actuala majoritate și la modul în care PSD înțelege să scoată România din Europa, că asta se întâmplă în aceste zile. Cumva din această perspectivă aș răspunde și la întrebarea legată de colaborarea cu colegii de la România 100. Există o colaborare pe proiecte specifice: este proiectul Comisia de tăiat hârtii pe care o realizăm împreună, USR și România 100, este un proiect care va genera, într-o perioadă destul de scurtă, câteva inițiative legislative care-și propun să mai reducă timpul cetățeanului de stat la cozi absurde pentru a obține un timbru sec sau o etichetă pe un dosar.

Această comisie comună va genera niște inițiative pe care USR-ul le va depune în Parlament ca și proiect comun- România 100 și USR. Orice alte dezvoltări ulterioare le discutăm, analizăm cele mai bune variante pentru colaborare, exact din perspectiva aceasta a priorității externe de a putea să propunem la următoarele alegeri – când vor fi ele – o alternativă cât mai credibilă, cât mai profesionistă și cât mai coerentă pentru România. Colaborarea cu România 100 este axată pe această direcție, de a analiza cele mai bune alternative pentru următoarea perioadă electorală”, a declarat Dan Barna.

Secvența este disponibilă mai jos de la începutul filmării până la momentul 5:22.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *