Skip to content
Politică Video

Dan Barna explică cât de pregătită este România pentru preluarea Președinției Consiliului UE EXCLUSIV

Liderul Uniunii Salvați România, Dan Barna, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii ”Puterea Știrilor”.

În cadrul emisiunii, printre altele, Dan Barna a vorbit și despre preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, la 1 ianuarie 2019.

Astfel, întrebat cât de pregătită este țara noastră pentru acest eveniment, Dan Barna a precizat că:

„Din păcate, încă nu suntem pregătiți. Pănă și Președintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu a admis că nu suntem pregătiți în niciun fel. Foarte probabil această președinție va fi de fapt coordonată chiar de către Secretariatul Consiliului. Actualul guvern al României este în incapacitate intelectuală pentru a putea face față acestei provocări. Dacă ne uităm la guvernele pe care PSD le-a oferit României de când au câștigat alegerile, au fost din guverne incompetente în guverne și mai incompetente. Oportunitățile sunt uriașe, deoarece este președinția în care se stabilește următorul buget al UE, relația cu Marea Britanie.

Dacă ne-am fi ocupat de acest lucru, în locul grijii față de pușcăria domnului Dragnea, România ar fi avut un beneficiu major. În loc de asta, ceea ce ne-a servit PSD și domnul Dragnea a fost lupta pentru justiție și atât. Orice alt domeniu a devenit marginal.

Pe 13 noiembrie urmează să vină un raport pe MCV care foarte probabil va împinge România și mai departe de obiectivele. Dacă eram foarte aproape să intrăm în Schengen și să ni se ridice MCV-ul, acum acestea devin deziderate de neatins.

În chestiunea justiției am reușit să continuăm într-o direcție despre care ne spunea, de la președintele Comisiei, la Comisia de la Veneția, că România distruge statul de drept, dezechilibrează echilibrul puterilor în stat, ministrul Justiției a devenit un proprietar al sistemului de justiție.”

Întrebat care crede că este soluța salvatoare pentru România, Dan Barna a spus:

„Soluția salvatoare este căderea acestui guvern și alegeri anticipate prin care această majoritate toxică, PSD-ALDE să fie îndepărtată de la guvernare. Este foarte greu de crezut că orice altă variantă ar putea să schimbe lucrurile.”

Urmăriți secvența video în intervalul 15:29 – 22:21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *