Skip to content
Video

Dan Barna, față-n față cu cea mai grea întrebare: cum a fost asociată USR cu SRI? EXCLUSIV

justitiecurata.ro

Interviurile video PSnews.ro au continuat miercuri, avându-l ca invitat pe deputatul Dan Barna, președintele Uniunii Salvați România (USR).

Cea mai delicată întrebare la care liderul USR a fost solicitat să răspundă s-a referit la acuzațiile privind eventualele legături oculte dintre partid și diverse servicii secrete, în special Serviciul Român de Informații (SRI).

La rândul lui, Barna a ținut să contrazică vehement aceste idei, sugerând că ele ar avea în spate invidia adversarilor politici.

„Evident că nu e nicio realitate aici, dar îndrăznesc să speculez că probabil obișnuința generală este ca în politică să fie un nivel minim sau redus de competențe și, în momentul în care USR a propus în spațiul public profesioniști (oameni cu cariere solide în spate), a părut ceva care trebuie să fi fost aranjat de altcineva. Adică e neîncrederea în faptul că societatea din România poate să aducă în sfera politică și profesioniști, și persoane care nu au probleme penale, persoane care nu sunt cumnați, rude, amante sau argați de casă ai unora sau altora, persoane care chiar vor să schimbe România, să salveze România. Și probabil că această prezență inedită pentru spațiul politic românesc a generat fel de fel de presupuneri fantasmagorice despre forțe oculte”, a declarat Dan Barna pentru PSnews.ro.

Confruntat cu faptul că însuși analistul politic Alina Mungiu-Pippidi a acuzat USR de legături cu SRI, Dan Barna a pus acest fapt pe seama unei disensiuni personale a ONG-istei cu Cristian Ghinea, fost ministru tehnocrat și actual deputat al Uniunii Salvați România.

„Doamna Pippidi are un istoric, în contextul unei discuții personale cu unul dintre liderii noștri (domnul Cristian Ghinea) și în acel context probabil că s-a exprimat în acest sens. Dar din nou: sunt pure speculații, nesusținute de nicio realitate: nici factuală, nici de alt fel”, a mai zis Barna.

Secvența este disponibilă în intervalul 10:09 – 11:39:

1 comentariu la “Dan Barna, față-n față cu cea mai grea întrebare: cum a fost asociată USR cu SRI? EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *