Skip to content
Politică

Dan Barna, în turneu electoral la Iași: Este nevoie ca opoziţia să prezinte în marile oraşe candidaţi comuni la primării

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, vineri, la Iaşi, că Alianţa USR-PLUS este deschisă unor negocieri cu PNL după europarlamentare pentru a decide candidaţi comuni la primăriile marilor oraşe, astfel încât să fie maximizate şansele opoziţiei la alegerile locale.

Pe actualul cadru legislativ, pentru a avea şanse să câştigăm, este nevoie ca opoziţia să prezinte, în principal, în marile oraşe candidaţi comuni la primării. Lucrurile acestea le vom discuta fără îndoială după europarlamentare, suntem deschişi la discuţii. Ştim foarte clar că având alegeri cu un singur tur, şansa spre exemplu la Bucureşti să scăpăm de doamna Firea este ca opoziţia să prezinte candidat unic. Suntem conştienţi de asta şi vom găsi cele mai bune soluţii ca PSD să fie îndepărtat”, a afirmat liderul USR, Dan Barna, citat de News.ro

La rândul său, preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a precizat că Alianţa USR-PLUS ia în calcul ca opoziţia să aibă candidaţi comuni la alegerile locale în cât mai multe locuri din ţară.

Vrem să pregătim o stategie ca să înlocuim PSD la nivel local. Va depinde şi de modul în care vom negocia această alianţă şi avem deschiderea s-o facem şi cu PNL, dar va depinde şi de modul în care cetăţenii se vor mobiliza la vot. Nu doar prezidenţialele şi europenele sunt importante, ci toate cele patru rânduri de alegeri care vin„, a afirmat şeful PLUS, Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş a susţinut că rezultatul alegerilor europarlamentare din 26 mai depinde de mobilizarea alegătorilor din zona Moldovei.

Alegerile se vor decide în Moldova. Dacă Moldova se mobilizează la vot asta poate schimba radical rezultatul votului. Vedem tendinţa în Transilvania, vedem tendinţa şi în sudul ţării. Moldova poate fi decisivă dacă ştie ce vrea. Simţim inclusiv din numărul de oameni care s-au înscris şi în PLUS şi în USR că Moldova se simte nereprezentată şi caută reprezentare şi susţinere„, a spus Cioloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *