Skip to content
Politică

Dan Barna: Mă aștept la o scrisoare și de la frizerul domnului Trump EXCLUSIV INTERVIU

orasibiu.ro

Președintele USR Dan Barna rămâne ferm pe meterezele anti-amnistie, neimpresionat nici măcar un dram de pledoaria făcută de celebrul avocat/primar/ lobby-st american Rudy Giuliani. O pledoarie pe care Puterea a îmbrățișat-o instantaneu, jurând că va face așa cum spune Giuliani și nu altfel.

Întrebat de PSnews dacă majoritatea PSD-ALDE va da totuși controversata amnistie, Dan Barna i-a avertizat pe actualii guvernanți că există deja cel puțin un milion de români votanți care în mod cert nu vor nici măcar să audă de amnistie: ”Avem un milion de români care au semnat <<Fără penali în funcții publice>> și au transmis astfel un mesaj foarte clar, o amnistie nu ar face decât să stabilizeze și să mențină înșurubate în funcții publice exact persoanele pe care cetățenii decenți ai țării le vor trimise acasă”.

Cât privește misiva pro-amnistie și anti DNA semnată (contra cost) de fostul primar al New York-ului și actual avocat al lui Donald Trump, Barna nu a ezitat să-l ia peste picior pe expeditor: ”Mă aștept la o scrisoare la fel de devastatoare ca aceea trimisă de domnul Giuliani și de la frizerul domnului Trump, probabil și bucătarul președintelui SUA ar trebui să aibă o opinie despre domnul Lazăr. Astfel de scrisori ar avea aceeași consistență să spun, ca și poziție americană, ca scrisoarea domnului Giuliani. Surprinzător este că, atunci când am primit mesaje de la Departamentul de Stat SUA și de la Ambsada SUA la București – mesaje care cereau și solicitau foarte clar menținerea statului de drept, apărarea Justiției, încetarea abuzurilor pe legislației și a destructurării legilor privind magistratura – domnii Dragnea și Tăriceanu nu au avut nicio îngrijorare și preocupare în a respecta poziția partenerului american. Acum, că au primit o scrisoare cu dictare cumpărată, au devenit brusc foarte preocupați de respectarea  <<recomandărilor internaționale>>. Totul este de un ridicol fără margini”.  

”Tudorel Toader este doar coada de topor folosită pentru decapitarea Parchetului General”

Duelul Tudorel Toader – Augustin Lazăr a împărțit magistrații în tabere pro și contra actualului ministru al Justiției, respectiv pro și contra actualului Procuror General. Președintele USR nu crede însă că se poate vorbi și despre un război în magistratură, ci doar despre încercarea celor doi lideri ai Puterii PSD-ALDE de destructurare a sistemului judiciar.

Nu este un război în magistratură, este o continuare a planului domnilor Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu de a destructura sistemul juridic din România. După ce a fost decapitat DNA-ul, următoarea țintă este Parchetul General, este domnul Augustin Lazăr. Tudorel Toader este doar coada de topor, instrumentul folosit pentru acest demers. Este continuarea unui plan început imediat după alegeri când românii au fost mințiți cu perspectiva unui program de guvernare minunat, care urma să transforme această țară în grădina Maicii Domnului. Dar a doua zi a început atacul pe Justiție: Ordonanța 13 și tot ce a urmat din februarie 2017 încoace. Tot de acest atac ține și ce se întâmplă acum cu Augustin Lazăr”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *