Skip to content
Politică

Dan Barna nu mai conduce USRPLUS. Cine reprezintă alianța la negocierile din coaliția de guvernare: ”El e șeful acum. Barna nici nu mai există”

Inquam Photos / Ilona Andrei

După ce a obținut poziția de vicepremier în Guvernul Cîțu, Dan Barna dă de înțeles că nu ar mai avea timp să se ocupe de conducerea alianței, iar acest lucru stârnește îngrijorare printre membrii USR, care se tem că partidul ar putea fi luat de Dacian Cioloș.

Despre cât de ocupat e Barna cu guvernarea a vorbit chiar și Dacian Cioloș, președintele PLUS, într-un interviu pentru o publicație online. Acesta dădea de înțeles că Barna nu ar mai avea timp să se ocupe de conducerea alianței, pentru că atunci „când ești în Guvern sau în Parlament, ai și acolo anumite responsabilități, unele sunt mai solicitante decât altele”. În schimb, tot Cioloș spunea că el ar avea timp pentru a prelua conducerea alianței, „nefiind o problemă” faptul că este liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European.

DETALII AICI: O nouă dispută aprinsă în partidul lui Barna: useriștii s-au trezit că Cioloș vrea să le fure partidul. Președintele PLUS se vede candidat la prezidențiale

Surse politice au dezvăluit pentru PS News că cel care conduce acum, de fapt, Alianța USRPLUS este ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea. Practic, el este cel care taie și spânzură în negocierile dintre USRPLUS și PNL și USR, generând de multe ori tensiuni între cele 3 partide de coaliție. Ultimul scandal generat de Cristian Ghinea în interiorul coaliției de guvernare a fost pe tema Planului Naţional de Reformă şi Rezilienţă (PNRR).

„În teritoriu există mari nemulțumiri cu privire la Planul Național de Reformă și Reziliență. Ghinea a schimbat complet totul, după bunul plac, iar asta nu a fost deloc pe placul multora din teritoriu. Despre asta s-a discutat și la ședința Biroului Executiv de luni, când i s-a reproșat lui Cîțu că l-a lăsat pe Ghinea să facă ce vrea din PNRR. Noi, liberalii, am căzut prost rău la faza asta. Practic, Ghinea e șeful PNRR, e construcția lui, noi n-am avut nimic de comentat. Nu e normal. Chiar dacă a fost prezentat planul, discuțiile sunt departe de a se fi încheiat. N-are cum să rămână așa. Dar, oricum, Ghinea e șeful USRPLUS acum. Barna nici nu mai există”, au declarat surse liberale pentru PS News.

Amintim că luni, la ședința PNL, liderii din teritoriu au profitat de prezența premierului Florin Cîțu și s-au arătat nemulțumiți de PNRR. Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, i-a transmis premierului Florin Cîțu că este nemulțumit de modul în care a fost decisă alocarea fondurilor și i-a amintit că fără sprijinul liderilor din teritoriu nu ar fi ajuns nici premier, iar PNL ar fi avut un scor nesemnificativ.

Ghinea face ce vrea el și nu ține cont de nevoile din teritoriu”, i-ar fi spus acesta premierului.

DETALII AICI: A început lupta taberelor din PNL: Florin Cîțu, ținta criticilor în ședința liberalilor. Reacții acide din teritoriu

Cu toate că acest plan trebuie asumat de către întreg Guvernul României și implicit votat în Parlament, Ghinea și Barna s-au grăbit săptămâna trecută, într-o conferință de presă, să culeagă laurii programului, prezentând totul de parcă ei singuri, cu mâna lor, l-au schițat în întregime. Totul a fost prezentat de cei doi ca și cum PNRR-ul fusese deja aprobat de Parlament și asumat de Guvern, iar totul era meritul celor doi. Declarațiile lui Ghinea și de Barna l-a prins în offside pe premierul Cîțu care apucase să schițeze doar liniile generale ale Planului ce urmează să ajungă în dezbatere publică.

DETALII AICI: VIDEO USR-PLUS, o nouă demonstrație de joc dublu. Cum și-au bătut joc Barna și Ghinea de premierul Cîțu în cazul PNRR

1 comentariu la “Dan Barna nu mai conduce USRPLUS. Cine reprezintă alianța la negocierile din coaliția de guvernare: ”El e șeful acum. Barna nici nu mai există”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *