Skip to content
Politică

Dan Barna, PRIMA reacție după ce PLUS a anunțat lista finală a candidaților la europarlamentare: Discuțiile există!

PLUS şi-a stabilit candidaţii la alegerile europarlamentare, din luna mai. Preşedintele formaţiunii, Dacian Cioloş, este cap de listă, urmat de Dragoş Pîslaru şi Dragoş Tudorache. PLUS urmează să decidă, la sfârşitul acestei săptămâni, dacă va merge pe listă comună cu USR, la alegerile pentru Parlamentul European.

Contactat de către PSNews, președintele USR Dan Barna a făcut o serie de precizări cu privire la decizia de a avea o listă comună la alegerile europarlamentare. Concret: acesta a ținut să sublinieze că încă nu s-a luat o decizie în acest caz, însă până la jumătatea lunii februarie ”va avea cu siguranță o decizie”.

”Încă nu avem o decizie în această direcție, discuțiile există, sunt avansate în acest moment. Vrem să avem cea mai bună și echilibrată variantă de colaborare, obiectivul fiind nu doar aceste alegeri europarlamentare, ci alegerile locale și parlamentare din 2020 pentru că România chiar are nevoie de o alternativă credibilă, profesionistă și competentă care să reașeze România pe direcția europeană pe care ne-o dorim cu toții. 

Întâlnirea pentru a dezbate această chestiune va avea loc la finalul săptămânii, dar liderul USR afirmă că este posibil ca decizia să mai dureze:

”După cum am anunțat, avem un Comitet Politic pe data de 2 februarie în care vom dezbate variantele de strategie de partid sau de participare USR la alegeri și dacă va fi necesar putem merge și pe săptămâna următoare, și pe 9-10 februarie. Oricum, până la jumătatea lunii februarie vom avea cu siguranță o decizie” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *