Skip to content
Alegeri

Dan Barna sau cum să (nu) storci capital politic dintr-o dramă. Ludovic Orban: Își face rău singur

captură B1 TV

Președintele PNL, Ludovic Orban, consideră cel puțin nepotrivită afirmația lui Dan Barna, potrivit căreia tragedia de la Caracal nu s-ar fi întâmplat dacă era el președinte.

„Își face rău singur. Nu mă întrebați pe mine, întrebați-l pe el. În general, să încerci să câștigi capital politic dintr-o dramă, nu este corect și nu este normal”, a spus președintele PNL în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de jurnalistul Silviu Mănăstire.

Orban crede, de asemenea, că Dan Barna nu are șanse în fața lui Klaus Iohannis la prezidențiale, șeful statului având „toate argumentele” pentru a fi reales în fotoliul de la Cotroceni.

„Klaus Iohannis este cel mai credibil om politic, omul cu cea mai mare experiență, omul care știe ce trebuie făcut, omul care a arătat clar că poate să facă bine României. Cel care practic a împiedicat capturarea statului român de către mafia PSD-ALDE, care a împiedicat ca Justiția să fie călcată în picioare, care s-a luptat sistematic și le-a administrat înfrângeri grave celor din majoritatea guvernamentală, cum este ultimul referendum, care practic a stopat dorința lor de a da o lege sau o ordonanță pentru amnistie și grațiere. Practic, Klaus Iohannis are toate argumentele pentru a câștiga aceste alegeri, indiferent cu cine intră în turul doi”, a declarat Ludovic Orban la ”Dosar de politician”.

Președintele PNL a explicat și de ce nu există o coaliție a opoziției în ansamblu, care să propună candidați comuni pentru alegerile care urmează, relatează B1 TV. Acest lucru, spune el, n-a fost posibil pentru că USR-PLUS și-au anunțat intenția de a merge cu un candidat propriu în cursa spre Cotroceni, încă din seara alegerilor europarlamentare.

”Vă readuc aminte că, în seara alegerilor europarlamentare, după anunțarea rezultatelor, când nu era încă foarte clar, niște parteneri – care credeam că sunt partenerii noștri în opoziție, alături de care am întreprins multe demersuri comune și am dus bătălii comune – au anunțat că își propun candidat la președinție. Nu ne-au întrebat pe noi. Președintele Iohannis întotdeauna i-a tratat ca parteneri și, în mare parte, a și acționat în numele susținătorilor, cetățenilor care i-au votat în alegerile europarlamentare. Referendumul convocat de președintele României a fost un referendum care, până la urmă, i-a ajutat inclusiv pe ei.

Într-o democrație oricine are dreptul să candideze la orice funcție. Din punctul meu de vedere, adversarul politic al președintelui Iohannis și al PNL sunt PSD și coaliția toxică, care nu mai are niciun fel de legitimitate. Obiectivul nostru este să învingem această forță care a provocat atâta rău în viața cetățenilor români și care a adus România în situația în care e degradată dramatic capacitatea administrativă”, a adăugat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *