Skip to content
Politică

Dan Barna, ”urecheat” de fostul consilier prezidențial Iulian Fota: Asta e tot ce poate USR pe chestiuni de securitate națională?

psnews.ro
" "

”Forțele de ordine și de securitate din România trebuie să își reînnoiască coordonarea cu partenerii europeni și internaționali. Nu este o rușine să ceri ajutor de la parteneri și aliați atunci când ești într-o situație de criză profundă. Iar situația de astăzi din România cere de urgență instituirea unei celule de criză coordonate de la cel mai înalt nivel, prin CSAT și cu eventuala participare a unor misiuni din partea unor parteneri externi”, a scris președintele USR, Dan Barna, pe Facebook, în urma tragediei de la Caracal.

Comentariul său a fost criticat de fostul consilier prezidențial Iulian Fota, care s-a întrebat, ironic, dacă ”asta este tot ce poate USR pe chestiuni de securitate națională?”

" "
" "

”Poate cineva să-i spună domnului BARNA că România nu este o țară fără experți, fără competențe pe zona de securitate națională? Că el nu-i știe sau că USR nu-i cultivă asta este altceva. În plus, nu toate instituțiile de securitate naționala au problemele MAI. Sunt instituții care „se coordonează” foarte bine cu aliații. Din motive pe care mulți nu le știu sau nu le înțeleg, MAI este totuși un caz particular”, a precizat Iulian Fota.

Fostul consilier prezidențial a explicat că ”nici o altă instituție nu a fost atât de politizată precum MAI. De aceea, la împărțirea ministerelor, el este negociat primul și MApN printre ultimele”.

La rândul său, jurnalistul Silviu Mănăstire, realizatorul emisiunii ”Dosar de politician” la B1 TV, a apreciat comentariul lui Iulian Fota, considerând că ”este primul semn mai apăsat că “sistemul anti Coldea” înțelege toxicitatea acestui personaj”.

”Ia ghiciți din ce zona vine ideea cu “desființarea Poliției”?”, întreabă, retoric, ziaristul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *