Skip to content
Politică

Dan Barna (USR): „Cu siguranță partidul nostru va avea un candidat în turul I al prezidențialelor”

turnulsfatului.ro

Președintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat, sâmbătă, că partidul său va avea „cu siguranță” un candidat propriu în turul I al alegerilor prezidențiale din 2019, iar pe președintele Klaus Iohannis îl va susține numai în situația în care acesta va ajunge în turul II, iar candidatul USR nu.

Despre candidați este oarecum prematur să vorbim. Ce pot să spun cu siguranță este că la alegerile prezidențiale în turul I, USR va avea cu siguranță un candidat, pentru că suntem un partid care își dorește să conteze în politica din România și în anii care urmează. Suntem un partid nu doar de conjunctură, ci un partid care reprezintă acea idee importantă că se poate face politică și decent, cu oameni care vin din societate și care vor să schimbe niște realități care timp de 27 de ani s-au dovedit nefuncționale„, a declarat Dan Barna, potrivit agerpres.ro.

De asemenea, președintele USR a mai spus că „Președintele Iohannis a reușit în mare măsură să reprezinte vocea cetățenilor (…) Evident că sunt discuții politice care vor avea loc la momentul respectiv. Dar ceea ce eu spun cu siguranță este că USR va avea un candidat în turul I. Evident că în turul al doilea, dacă candidatul nostru nu va ajunge acolo, între opțiunea președintele Iohannis și, să spunem Gabriela Firea, vom susține cu toată energia pe președintele Iohannis, aici nu este niciun dubiu„.

Totodată, președintele USR a arătat că formațiunea sa are o colaborare în plan legislativ cu platforma România 100 a fostului premier Dacian Cioloș pe mai multe proiecte și că vor mai urma și altele care vor ajuta la consolidarea încrederii între membrii USR și cei ai platformei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *