Skip to content
Puterea Știrilor Video

Dan Bucura acuză nereguli la numărarea voturilor în Sectorul 1: ”Au rămas niște hârtii în urnă și când le-au scos, ce să vezi, toate erau pe numele Bucura”

Facebook/Dan Bucura

Invitat la ”Puterea Știrilor”, jurnalistul Dan Bucura, candidat independent la Primăria Sectorului 1, a comentat acuzațiile de fraudă electorală care au fost lansate atât de USRPLUS, cât și de PSD. Ziaristul susține că și el a fost victima unor nereguli la numărarea buletinelor de vot.

„Așa cum știți, independenții nu au dreptul la oameni în secțiile de votare, deși dacă aș fi găsit să zicem 10, 20 de prieteni, de colaboratori dispuși să stea toată noaptea acolo pentru mine, legea nu îmi permitea și atunci, că să am și eu o brumă de control, am apelat la observatori.

Observatorii sunt acele persoane care, din partea organizațiilor acreditate, sunt trimiși în diferite secții de votare. Am identificat în Sectorul 1 vreo 7-8 observatori, am luat legătura și i-am rugat, în limita timpului, a disponibilității, a legii să urmărească și voturile pentru Bucura Daniel.

Unul dintre cei 8 pe care eu i-am contactat, m-a sunat luni și mi-a spus că este dispus să meargă și la poliție să dea această declarație, că în secția în care el a fost arondat s-a întâmplat următorul fenomen: Au numărat voturile, le-au pus pe grămăjoare și după ce au numărat câte are unul, câte are altul, el personal a sesizat în urnele de unde s-au scos voturile trei buletine rămase, repet, nu e o cifră mare. A mers la președintele secției de votare, i-a explicat că au mai rămas niște hârtii, președintele s-a dus le-a luat, și când le-au scos, ce să vezi, toate trei erau pe Bucura.

Repet, eu joc la mic, erau doar trei buletine în plus, nu schimbau nici rezultatul alegrilor, dar erau trei buletine aruncate fix ale unuia și, întâmplător, acela era și independent, n-avea nici observator acolo.

Era undeva pe Calea Griviței, era noaptea spre dimineață, pe la 3-4, mi-a dat omul ăla mesaj, mi s-a părut totuși suspect, am zis de ce totuși fix de la mine, puteau fi trei de la trei diferiți, dar așa au picat zarurile. 

 Dacă cineva ar fi vrut să bage niște voturi în plus pentru oricare dintre candidații cu șanse, persoana respectivă ar fi trebuit să scape de niște buletine, altfel nu se închide cheia, e simplu. Ca să îi bagi 100 de voturi în plus altei persoane, trebuie să arunci alte 200 că altfel nu-ți iese cheia. Nu pot vota 700 și tu să ai număr total de voturi 750, Și atunci cum poți scăpa? Aruncând voturi ale unora care nu au oameni pe acolo să țipe pentru ei, să le numere sau să îi reclame.

În această situație nu am fost decât noi independenții sau partidele mici. Asta este una dintre metode și aici lucrurile nu se mai pot schimba pentru că dacă ne-au luat buletinele, le-au aruncat, le-au făcut pierdute și s-a terminat”, a spus jurnalistul.

Deși în interiorul secției de vot există camere de supraveghere, Bucura este convins că „nu poate nimeni să le urmărească”.

„Sunt camere de luat vederi dar sunt mii de ore de înregistrări, gândiți-vă că au fost 166 de secții de votare și la fiecare secție de votare ai o filmare de la ora 21 până când s-a terminat 3-4 dimineața. Partea cu camerele eu o scot din discuție” a spus ziaristul.

Dan Bucura, la ”Puterea Știrilor”

Jurnalistul Dan Bucura, candidat independent la Primăria Sectorului 1, la ”Puterea Știrilor” cu Marinela Angheluș

Publicată de PS News pe Miercuri, 30 septembrie 2020

1 comentariu la “Dan Bucura acuză nereguli la numărarea voturilor în Sectorul 1: ”Au rămas niște hârtii în urnă și când le-au scos, ce să vezi, toate erau pe numele Bucura”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *