Skip to content
Politică

Dan Bucura îl desființează pe Cioloș: Ne sfidează azi, arătându-ne că penalii lor sunt buni, în vreme ce ai noștri put!

Jurnalistul Dan Bucura îl desființează în termeni duri pe Dacian Cioloș, fost premier tehnocrat, actual președinte al PLUS și lider al grupului Renew Europe din Parlamentul European, după ce acesta pare că a uitat de sloganul „fără penali”.

Bucura susține că ex-premierul tehnocrat încalcă toate valorile și principiile pe care USR și românii le doresc, le promovează și în care cred.

Amintim că liderul PLUS o va susţine pe Sylvie Goulard, membră a grupului Renew Europe, condus de Cioloş, pentru funcţia de comisar european. Asta cu toate că Goulard este acuzată de fapte grave de corupţie, comise chiar în Parlamentul European. Aşa că o va susţine pe franţuzoaică deşi acesta este acuzată de corupţie.

Dacian Cioloș a declarat că „a acceptat explicațiile privind acuzațiile de corupție care planează asupra candidatei Sylvie Goulard, care este acuzată de că ar fi angajat fictiv anumite persoane în cabinetul său de europarlamentar, potrivit Politico.eu.

„Domnule Dacian Cioloș, Macron nu e președintele meu! Dragi USR-isti, al vostru e???

Al doilea „creier” din USR-Plus și-a dat ieri arama pe față! N-aveti decât să mă considerați împotriva trend-ului, anti-progresist, insensibil, dar o spun direct: Dacian Cioloș are o altă agendă decât cea pro România! Vorbim de unul din liderii care dă ora exactă în USR, partidul care ar trebui sa fie o alternativă la ciuma roșie și o varianta pentru „salvarea României”.
Cioloș a declarat în presa străină că va susține candidatura doamnei Sylvie Goulard, protejata lui Macron, la funcția de comisar european. Până aici, nimic rău. Numai că, pentru cine nu știe încă, doamna Goulard este un soi de Dragnea 2, aproape la indigo. Este posesoarea unui dosar penal în care e acuzată că ar fi făcut angajări fictive de vreo 45.000 de euro, beneficiarul banilor necălcand niciodată pe la serviciu, dar deservind-o în schimb pe doamna cu pricina și partidul din care făcea ea parte.

Gestul lui Cioloș încalcă toate valorile și principiile pe care USR și românii le doresc, le promovează și în care cred. Celebrul motto: „Fără penali în funcții publice!”. Cioloș ne sfidează azi, aratându-ne că penalii lor sunt buni, în vreme ce ai noștri put! Pe Rovana Plumb, de exemplu, o vom sabota în Parlamentul European, cu riscul ca România să rămână de tot fără reprezentant acolo. Și pe bună dreptate, Plumb are dosarul ei penal, blocat de aleșii noștri. Dar de ce cauza penală a franțuzoaicei, care a și recunoscut fapta, nu s-ar trata cu aceeași unitate de măsură?? Doar Dragnea și corupții lui sunt răi, iar ăia europeni ne plac???!! Sau, dacă-i ordin de la Macron…cu plăcere?!

Închei prin a mă adresa USR-ului, un partid în care am crezut și pe care l-am susținut. Dragilor, multi dintre voi, cei cu care m-am întâlnit la mitinguri, pe stradă sau în studiourile de televiziune, păreați ALTFEL! Păreați că țineți cu românii și doreați o Românie mai bună! Voi sunteți astăzi de acord cu dubla măsură a liderului vostru?! E bine ca Romania să își saboteze trimișii la Bruxelles, dar să susțină penalii altora?! A făcut Macron atât de multe pentru noi, încât să îi girăm mizeria europeană?! Ne-a băgat în Schengen, ne-a adus investitori strategici, ne-a pus la masa europeană de bucate?! Și când zic „ne-a”, mă refer la noi românii, nu la domnul Dacian Julien Cioloș, pe persoană fizică…”, scrie Dan Bucura pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *