Skip to content
Politică

Dan Cărbunaru confirmă că va fi purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă. Ce spune despre calitatea de membru al Marii Loje Naționale din România

Dan Carbunaru/ Facebook

Contactat vineri de PS News, jurnalistul Dan Cărbunaru a precizat că încă nu a fost numit purtător de cuvânt al Guvernului Ciucă, ci urmează să-și preia atribuțiile în următoarele zile.

„Încă nu sunt numit. Este o acceptare a unei propuneri și va mai dura câteva zile până când se va concretiza”, a declarat Cărbunaru pentru PS News.

Întrebat în legătură cu schimbările pe care le are în vedere din poziția de purtător de cuvânt al Guvernului Ciucă, jurnalistul a replicat: „La acest moment, pot să vă spun că am o serie întreagă de lucruri de rezolvat ca să pot face acest pas. După ce acestea vor fi consumate și voi fi acolo, o să pot să abordez și ceea ce e de făcut. Este o situație de tranzit, momentan”.

„Pot să vă spun că a fost o propunere pe care am acceptat-o cu responsabilitate și cu speranța că experiența pe care am acumulat-o până acum poate fi utilă în comunicarea Guvernului. Alte detalii, la acest moment, nu am, din păcate”, a continuat Dan Cărbunaru.

Jurnalistul a fost purtătorul de cuvânt al Marii Loje Naționale din România, dar spune că a renunțat la această poziție „de ceva vreme”. Tot atunci, ar fi ieșit și din Marea Lojă.

„Nu mai sunt purtător de cuvânt al Marii Loje Naționale din România și nici membru. Am renunțat de ceva vreme la aceste calități. Vorbim de câteva luni”, a declarat Cărbunaru.

Marea Lojă Națională din România (MLNR), condusă inițial de Nicu Filip, a fost înființată în 1993 sub patronajul Marelui Orient al Italiei și la inițiativa unor cercuri masonice americane. La momentul înființării, mai exista încă o organizație masonică în România având același nume, înființată pe filieră franceză, care însă în anul 1996 a fost redenumită în Marea Lojă Națională Unită din România (MLNUR) iar în 2010 în Marea Lojă Națională Română 1880 (MLNR 1880), potrivit Wikipedia.

Jurnalistul Dan Carbunaru va fi noul purtător de cuvânt al Guvernului. Mandatul de consilier de stat va fi preluat începând de săptămâna viitoare.

Din 2006, Dan Cărbunaru lansează proiectul Calea Europeană, o emisiune realizată în cadrul postului B1 TV, pe  teme de relevanţă naţională şi europeană, în contextul aparteneţei României la arhitectura Uniunii Europene. Emisiunea a fost difuzata si pe TVR1, in perioada octombrie 2013-februarie 2014.

În 2009, Cărbunaru lansează portalul multi-media de afaceri europene CaleaEuropeana.ro, care acum a ajuns la 120.000 de mii de abonați.

Corespondent la Bruxelles pentru Calea Europeană, Dan Carbunaru este acreditat pe termen lung la instituțiile UE și a relatat, ca membru al delegației române de presă acreditate pe lângă Președinția României, cele mai importante momente după aderarea României la UE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *