Skip to content
Politică

Dan Cristian Popescu, candidatul Mișcării Populare la Primăria Capitalei? Prima reacție din PMP

PS News PS News

Zvonurile privind o eventuală candidatură a lui Dan Cristian Popescu la Primăria Capitalei din partea PMP sunt infirmate de secretarul general adjunct al partidului, Ioana Constantin.

Contactată de PS News, Ioana Constantin secretarul general adjunct al PMP, a declarat că ”Traian Băsescu rămâne singura opțiune pe care PMP o ia în calcul pentru Primăria Capitalei. Excludem varianta Dan Cristian Popescu pentru Primăria București.”.

Liderul PMP, Eugen Tomac a anunţat, marţi, că fostul preşedinte Traian Băsescu va fi candidatul formaţiunii la Primăria Capitalei, susţinând că „aroganţa” USR a generat această situaţie. „Că va pierde Nicuşor este meritul USR, nu al PMP”, a mai spus Tomac.

Amintim că potrivit unui sondaj realizat în luna martie, la comanda PNL, viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, era singurul liberal care avea şanse mari să câştige o primărie din Capitală. Concret, la acea vreme, el era cotat cu peste 40% intenţie de vot, ceea ce îl făcea favorit în cursa pentru fotoliul de primar.

Acum, însă, patru luni mai târziu, PNL decide să renunțe la el, după ce USR a invocat în repetate rânduri ”problemele de integritate” ale lui Dan Cristian Popescu sau faptul că încă nu știe dacă e la „dreapta” sau la „stânga”.

Totodată, într-o scrisoare deschisă adresată PNL București, mai multe grupuri civice din Sectorul 2 cereau la începutul lunii iulie ca pe lista de candidați la alegerile locale să nu se regăsească actualul viceprimar al sectorului Dan Cristian Popescu și echipa sa de consilieri. În scrisoare Dan Cristian Popescu este acuzat prin câteva exemple că ar fi acționat împotriva intereselor cetățenilor și că PNL ar trebui să-și asume alt candidat.

Contactat de PS News, Dan Cristian Popescu a dezvăluit că, deși nu va mai fi susținut de PNL pentru funcția de primar, acesta intenționează să candideze independent.

Voi candida cu siguranță, cel mai probabil independent. Sunt dezamăgit de predarea PNL București către USR, în beneficiul PSD”, a declarat Dan Cristian Popescu.

DETALII AICI: PNL a renunțat la cel mai bine cotat candidat în Capitală: ”Sunt dezamăgit de predarea PNL București către USR, în beneficiul PSD”

2 comentarii la “Dan Cristian Popescu, candidatul Mișcării Populare la Primăria Capitalei? Prima reacție din PMP

  1. Ca parlamentar si viceprimar al Sectorului 2, domnul Dan Cristian Popescu, s-a dovedit preocupat de bunastarea locatarilor si a orasului, de buna dezvoltare. Imi doresc sa il pot sustine si vota ca primar al Sectorului 2 pentru a asigura copiilor nostri un viitor mai bun intr-un oras mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *