Skip to content
Puterea Știrilor Video

Dan Cristian Popescu dă din casă: ce funcții i-a propus Ludovic Orban, în schimbul susținerii unui alt candidat la Primăria Sectorului 2

PS News PS News

Invitat în studioul Puterea Știrilor, viceprimarul Sectorului 2 și candidatul PSD la Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat că PNL i-a oferit funcția de viceprimar sau parlamentar în schimbul susținerii lui Radu Mihai, candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Sectorului 2. „A fost o întâmplare pe care nici eu nu o înțeleg. PNL a ales să nu mă susțină și nici să aibă măcar candidat la Sectorul 2”, spune acesta.

Dan Cristian Popescu a anunțat în cadrul interviului că s-a înscris în PSD, acesta fiind și prima propunere pe lista de consilieri pentru Sectorul 2.

„M-am înscris în PSD pentru că eu candidez și pe lista de consilieri. Sunt prima propunere pe lista de consilieri pentru Sectorul 2 și nu ai cum să nu faci parte din partid. Nici eu nu m-aș fi gândit că voi fi candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 2. Logica mă făcea să cred că partidul pentru care am candidat în 2016 și din partea căruia am fost consilier local și viceprimar mă va susține(…). A fost o întâmplare pe care nici eu nu o înțeleg. PNL a ales să nu mă susțină și nici să aibă măcar candidat la Sectorul 2. Sondajele arătau că pot câștiga și fără susținerea unui alt partid.

Ulterior, am avut o discuție cu Ludovic Orban. Eu am fost asigurat până în ultima zi că voi fi susținut, am fost încurajat să candidez. După acest eveniment, în care s-a anunțat că PNL nu va susține un candidat la Sectorul 2, mi s-a oferit niște funcții să rămân în PNL și să îl susțin pe cel care nu avea șanse. Mi s-a oferit să fiu viceprimar sau parlamentar. Eu nu am intrat în politică pentru a avea o funcție sau a fi cineva. Am intrat în politică pentru a face ceva”, a declarat Dan Cristian Popescu, la Puterea Știrilor.

Pe 6 august, Dan Cristian Popescu a anunţat că va candida la Primăria Sectorului 2, precizând că va negocia cu partidele care sunt dispuse să îi ofere susţinere sau să se înscrie independent în cursa electorală.

PNL şi USR PLUS au decis să aibă candidaţi comuni pentru primăriile sectoarelor Capitalei, Radu Mihai (USR PLUS) fiind desemnat să intre în cursa electorală pentru Sectorul 2 şi nu viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu.

Amintim că în urmă cu ceva timp, premierul Ludovic Orban a declarat că PNL a ales să-l susţină pe Radu Mihaiu, nu pe Dan Cristian Popescu la Sectorul 2 datorită determinării USR – PLUS de a avea candidat în acest sector. Faptul că la Sectorul 2 este un candidat USR-PLUS este rezultatul unor dezbateri, analize, evaluări pe care le-am făcut. Faptul că s-a ajuns la această înţelegere, asta nu înseamnă că cei care ar fi vrut să candideze din partea Partidului Naţional Liberal n-o să fie pe listele Partidului Naţional Liberal. Cei care erau înscrişi în competiţia internă vor fi pe primele locuri, vor fi viceprimari, vor avea poziţii importante în administraţia Bucureştiului”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *