Skip to content
Puterea Știrilor Video

Dan Cristian Popescu (PSD) vrea să decupleze sectorul 2 de la sistemul de încălzire centralizat: Sunt foarte multe pierderi

Inquam Photos / Alexandru Busca

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2 și candidatul PSD la Primăria Sectorului 2, a declarat că plănuiește să creeze un nou concept pentru furnizarea agentului termic în sector. Acesta vrea să introducă centrale de cvartal „de ultimă generație, cu randament foarte mare”.

„O să încep acest proiect pilot legat de centralele de cvartal care să înlocuiască sistemul de încălzire centralizat. Nouă, în Sectorul 2, ne vine agentul termic de foarte departe, de la CET Sud, pe niște țevi nereparate de foarte mult timp. Sunt foarte multe pierderi și este un grad mare de ineficiență.

Am vorbit cu Gabriela Firea. Mi-a zis că CET-ul nu ține de Primărie, ține de Guvern. Acolo sunt mari probleme în furnizarea agentului termic. I-a plăcut foarte mult de proiectul meu cu centrala de cvartal. Centralele trebuie să fie amplasate în toate punctele termice din sector.

Acolo se pune o centrală care deservește 5-6-7 blocuri adiacente. Nu mai este distanță de transport. Aduci o centrală de ultimă generație cu randament foarte mare și practic creezi o rețea nouă. Te decuplezi de la rețeaua nemodernizată, veche, a RADET-ului.” a explicat Dan Cristian Popescu.

Întrebat cât ar dura această investiție, viceprimarul Sectorului 2 face comparație între repararea magistralelor cu contorizarea CET și aceste centrale, diferența fiind de 14 ani. La început, vor fi instalate câteva centrale pilot pe o zonă foarte mică, urmând să „facă diferența de eficiență” și să „pornească pe scară largă”.

„Este foarte simplu. Să repari toate magistralele cu contorizarea CET-ului durează 15 ani. Aceste centrale pot fi amplasate într-un an, doi, cu toate avizele, cu toate proiectele și cu tot. Este altceva, lucrezi pe altceva. Lucrez pe o zonă foarte mică și voi instala câteva centrale pilot după care vom face diferența de eficiență și vom porni pe scară largă pentru a instala astfel de centrale.

Nici nu mai este vorba despre cost. Este vorba despre a primi un serviciu sau nu.

Căderea totală a țevilor este iminentă. O spun de câțiva ani că nu o să mai dureze mult. Primim destule sesizări, bineînțeles. Vorbim deja nu numai de un cost, pentru că, clar s-ar reduce costul, vorbim și de un serviciu de calitate pentru că astăzi nu se mai primește apă caldă sau căldură.” a încheiat social-democratul.

1 comentariu la “Dan Cristian Popescu (PSD) vrea să decupleze sectorul 2 de la sistemul de încălzire centralizat: Sunt foarte multe pierderi

  1. Am incredere ca alaturi de domnul Dan Cristian Popescu ca primar al Sectorului 2 lucrurile o sa se schimbe si o sa ne putem bucura si noi ca orice oras civilizat de apa calda care sa nu fie data cu portia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *