Skip to content
Alegeri locale 2020

Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, acuză Guvernul Orban de dezinformare

Inquam Photos/Alexandru Busca

Într-o dezbatere electorală, candidatul PSD la Primăria Sectorului 2 şi actual viceprimar în funcţie, Dan Cristian Popescu, a criticat faptul că Guvernul Orban nu a făcut nimic, în contextul începerii noului an şcolar.

Au ținut totul în incertitudine, au aruncat pe piață informații care până la urmă nu s-au confirmat. Au spus că vor cumpăra tablete în luna mai și până acum nu s-a întâmplat nimic. Mai mult, au anunțat la începutul lui septembrie că nu au reușit să achiziționeze decât un sfert din cele 250.000 de tablete, dar nici acelea nu au venit.

Despre măști, au spus că nu vor pune la dispoziție, uitând că Guvernul a spus că va trimite persoanelor defavorizate măști. Mai mult, au aruncat răspunderea la nivel local. Pe părinți, pe primării, pe profesori și pe copii, până la urmă. Am rectificat bugetul săptămâna aceasta și am pus bani pentru măști, tablete, internet. Tot echipamentul periferic pentru fiecare profesor va fi gata luni, 14 septembrie, două rețele de internet pe fiecare școală, cu banda de minimum 1GB„, a explicat politicianul.

Invitat de „Libertatea” la o dezbatere electorală împreună cu unul dintre contracandidaţii săi, Radu Mihaiu (USR-PLUS și PNL), Dan Cristian Popescu a explicat modul în care încearcă să soluţioneze problemele din sectorul 2 al Capitalei.

Am luate toate măsurile ca școala să înceapă în cele mai bune condiții Ministerul Educației ne-a transmis cereri pentru a evalua în fiecare unitate de învățământ numărul copiilor care ar avea nevoie de tablete și ne-a transmis Ministerul în iunie că va cumpăra pentru copii. De aceea nu am cumpărat noi, era absurd să cumpărăm și noi, și Ministerul. Eu nu mă ocup de achiziții, dar rog orice cetățean care știe despre vreo ilegalitate să facă plângere la DNA, la Parchet. Primul meu proiect depus în Consiliul Local al Sectorului 2 în 2016 a fost transparența totală, am fost inițiatorul și datorită mie văd contractele oameni ca domnul Mihaiu.

Din păcate, le citesc și oameni care nu se pricep, cum este domnul candidat, care nu înțelege nimic. Știți ce înseamnă 7 ani de acasă? Nu este o jignire. Cine are orice fel de dubiu privind legalitatea, îl rog să facă plângere unde consideră. Dumneavoastră știți ce înseamnă o taxă? Aveți idee? Știți care diferența dintre o taxă și un impozit? Fără telefon puteți? Habar nu are despre ce vorbește! Vă dau voie să folosiți telefonul. Uitați, domnul Mihaiu, folosiți telefonul și spuneți-mi diferența! Vă dau voie. Vreau să dezvolt sectorul. Va fi un parc de 173 de hectare, cât Herăstrăul. În mandatul viitor va fi gata. Am demarat în Consiliul local procedurile pentru acest parc. Din păcate, consilierii USR și PNL s-au opus acestui parc. Mi se pare jenant”, a conchis viceprimarul Sectorului 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *