Skip to content
Politică

Dan Diaconescu și-a depus candidatura la Președinție. Adio OTV Live

Președintele fondator al PP-DD, Dan Diaconescu, și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale luni, 22 septembrie, la Biroul Electoral Central (BEC). Acesta a declarat că a strâns un milion de semnături.

Din informațiile noastre, sunt singurul candidat înscris în această cursă prezidențială care nu are legătură cu serviciile secrete, nici cu acelea românești, nici cu acelea din străinătate. Este pentru prima oară când oamenii de rând din țară au un candidat la Președinție„, a spus Diaconescu.

Dan Diaconescu, care şi-a depus luni candidatura la alegerile prezidenţiale, nu mai poate realiza programul „OTV Live” la România TV. Motivul – legislaţia audiovizualului nu îi permite acest lucru, informează mediafax.ro.  Reprezentanţii România Tv au declarat că postul de televiziune va difuza ştiri şi emisiuni în reluare în locul emisiunii lui Dan Diaconescu, OTV Live.

Potrivit articolului 68 din Codul audiovizualului, „radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de ştiri şi dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care deţin funcţii sau demnităţi publice ori purtători de cuvânt ai instituţiilor publice, precum şi de persoane desemnate public să candideze sau care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale”.

De asemenea, Decizia CNA numărul 528 din 11 septembrie 2014 privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea preşedintelui României prevede că, „în perioada campaniei electorale, candidaţii şi reprezentanţii acestora, precum şi ai partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale care susţin candidaţi nu pot fi producători, realizatori sau moderatori ai emisiunilor realizate de radiodifuzorii publici şi privaţi”.

Potrivit aceleiaşi decizii, candidaţii, reprezentanţii acestora şi ai partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale care susţin candidaţi şi care deţin funcţii în instituţii şi/sau autorităţi publice pot avea intervenţii, în direct sau înregistrate, şi în alte emisiuni decât cele electorale, strict în probleme legate de exercitarea funcţiei lor; în aceste situaţii radiodifuzorii au obligaţia să ia măsuri pentru asigurarea echidistanţei şi a pluralismului de opinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *